Puutarhanhoito on huippuharrastus ja sen suosio kasvaa milleniaalien keskuudessa – ihan syystä.

Viime syksynä kökin pihamaallani pilkkopimeässä, pienessä tihkusateessa. Naapurikin tuli kurkkimaan, mistä oli kyse. Puutarhahulluuden vallassa kätkin siellä sipuleitani multaan.

Kyllä, olen 34-vuotias puutarhahullu, enkä todellakaan ainoa kasvihommiin pimahtanut milleniaali.

Puutarhaliiton mukaan ”nuoret ovat innostuneet harrastamaan puutarhassa”. Uskon, että tällä tarkoitetaan viherpeukalointia, vaikka tiedote aiheesta tuli sähköpostiin aprillipäivänä. Sen mukaan puutarhainnostus on levinnyt etenkin 18–34-vuotiaiden keskuudessa. Liitto kutsuu meitä viherbuumilaisiksi, koska olemme kiinnostuneempia puutarhahommista kuin perinteiset 35–64-vuotiaat multasormet.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tässä 8 syytä, miksi puutarhahommat ovat ihan parasta ajanvietettä juuri nyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
 1. Puutarhanhoito laskee tutkitusti stressitasoja. Kun kuopsutat maata tai kylvät siemeniä, unohdat helpommin kaiken muun.
 2. Voit ihailla kättesi jälkeä. Sait jotain upeaa aikaan!
 3. Voit yllättää itsesi. Kun istutat tarpeeksi monta kukkasipulia, et enää muista, mitä sinne tuli työnnettyä. Kun maasta työntyy ulos täydellinen tulppaani, voit tuijottaa sitä lumoutuneena ja onnitella itseäsi.
   
   
   
   
   

   
   
   
   
   
   
   
   
   

  #gardening4pleasure

  Henkilön Heidi Iivonen (@iivoska) jakama julkaisu

 4. Puutarhanhoito lähentää sukupolvia. Äitini melkein itki ilosta, kun pyysin häntä ensimmäistä kertaa mukaani Plantageniin eli Plantsuun.
 5. Pääset mukaan viherpeukaloiden yhteisöön. Piha ja puutarha ja Kukkaterapiaa -ryhmät ovat parasta, mitä Facebook voi antaa ihmiselle. Jos kaverisi eivät innostu ylväistä Gorilla-tulppaaneistasi, Facebookin ryhmissä niille sataa tykkäyksiä.
 6. Saat maistaa todellista lähiruokaa. Usko pois, tästä touhusta voi saada myös satoa! Löysin viime toukokuussa pussillisen itäneitä pottuja jääkaappini perältä. Kylvin ne kasvatussäkkiin ja tarjosin heinäkuussa vierailleni oman terassin siikliä.
   
   
   
   
   

   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Tänään päivällisellä tarjolla säkkisiikliä 👌🏻🤩

  Henkilön Heidi Iivonen (@iivoska) jakama julkaisu

 7. Tätä harrastusta ei peruta. Vaikka olisi mikä poikkeustilanne, voin ihastella krookuksiani ja höpötellä tomaatintaimilleni.
 8. Pääset mukaan lähes nollabudjetilla. Voit aloittaa viherpeukaloinnin, jos kotoasi löytyy kippo, kylvömultaa ja jonkin kasvin siemen. Sujauta tomaattisiivu mullan alle tai kokeile kasvattaa avokadon siemenestä puu. Hommaan ei tarvita pihaa, parvekkeellakin voi viljellä vaikka mitä. Tärkeintä ei ole lopputulos, vaan se, että puuha on kivaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla