Maajussille morsian -Mauno säikäytti morsianehdokkaat suorapuheisuudellaan, mutta pääsi silti mukaan televisioon. Kiusaantumisen sijaan ruutuun toivoisi romantiikkaa ja vähän äkkiä.

Maajussille morsian -ohjelma on pilalla. Tai ainakin yksi neljäsosa siitä.

Kaikki alkoi maaliskuussa, kun perniöläinen Mauno, 36, kertoi esittelyvideossaan suoraan haluavansa normaalipainoisen naisen, joka tykkäisi koskettelusta. Sama puhe jatkui, kun Vappu Pimiä saapui toimittamaan naisten Maunolle lähettämät kirjeet.

Mauno perusteli aiempaa kommenttiaan ja totesi, että kyllä se ulkonäkö nyt vain on tärkeä asia, koska sen perusteella tulee kiinnitettyä huomio potentiaalisiin kumppaneihin. Kun sitten tutustuu, muut asiat korostuvat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Maanantain jaksossa maajussit tapasivat morsianehdokkaansa ensimmäisen kerran kasvotusten. Viiden minuutin pikatreffeillä katsojien huomio kiinnittyi jälleen kerran Maunoon, joka halasi naisia pitkään ja piti Saritaa, 26, kädestä kiinni jo ensitapaamisella. Jakson lopussa olevassa klipissä myös näytettiin, kun Mauno kysyi naisilta ryhmätreffeillä, kuinka fyysisiä he ovat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Jos te hiffaatte, mitä mä tarkoitan sillä fyysisyydellä, Mauno tarkensi kysymystään.

Voi Mauno, Mauno.

Katsojat kiusaantuivat ja ehkä ihan syystä. Hyviin käytöstapoihin kun ei vain kuulu täräytellä ihan kaikkea, mitä sylki suuhun tuo. Siihen on syynsä, miksi lehtien senssi-ilmoituksissa pyydettiin aikanaan kainosti, että ”kuva ois kiva”. Ei se tule kenellekään yllätyksenä, että ulkonäöllä ja seksillä on aika usein ainakin jotain väliä, mutta on eri asia sanoa ajatuksensa ääneen ja vielä tv-kameroiden edessä.

Katsojat kiusaantuivat ja ehkä ihan syystä.

Maunon estottomuus saattaa jonkun mielestä olla tunteita herättävää tv-viihdettä, mutta toivottavasti se ei ole ollut perusteluna valita häntä televisioon. Muuten hänet olisi kannattanut sijoittaa mieluummin vaikka Napakymppiin.

Tavallisesti Maajussille morsiamessa on nähty ne ihmiset, joilla on parhaat mahdollisuuden löytää rakkaus. Kenties suorien sanojensa ja kovien kriteeriensä takia Mauno ei saanut kovin montaa kirjettä, joiden perusteella hän olisi päässyt valitsemaan morsianehdokkaita. Siksi hänen mahdollisuutensa löytää ohjelmasta rakkaus eivät näytä erityisen lupaavilta.

Se romuttaa ohjelman perusajatuksen. Koko formaatin suola on siinä, että osallistujat voivat olla täysillä mukana ja ihastumisen mahdollisuus leijuu koko ajan ilmassa. 

On ankeaa, että Maunon tarina ohjelmassa vaikuttaa heti alussa pannukakulta.

KK

Minusta myös tuntuu siltä, että Mauno on homomainen, eleistä ja ilmeistä sen näkee. Minun tutkani on yleensä osunut oikeaan. Ihmettelen myös miksi hänellä on vaatimuksia naisten ulkonäön suhteen kun ei itsekään ole mikään komistus. Ohittaisin huomaamatta koko tyypin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla