Meidän Perhe
Olet koulussa sitä varten, että opit opiskelemaan, et sitä varten, että tekisit tehtävät täydellisesti, toimittaja Sanna Huolman kirjoittaa lapselleen.
Olet koulussa sitä varten, että opit opiskelemaan, et sitä varten, että tekisit tehtävät täydellisesti, toimittaja Sanna Huolman kirjoittaa lapselleen.

Tänä syksynä aloitat ensimmäisen luokan koulussa. Nämä asiat haluaisin sanoa sinulle ennen sitä.

Olet jännittänyt koulun alkua paljon, eikä ihme. Näin isojen asioiden kuuluukin jännittää. Mietit, löydätkö luokkaan ja mitä jos teet koulutehtävät väärin. Ehkä jännitin ihan samoja asioita, kun itse aloitin koulun.

Pian huomaat, että koulunkäynti on paljon muutakin kuin ehtimistä ja onnistumista. Avaat oven, jonka takana on uusia oivalluksia ja taitoja, tulevia hyviä ystäviäsi ja oma ainutlaatuinen opinpolkusi.

Vasta äskenhän nukutin sinua sylissäni ja pidin sinua kädestä, kun otit ensimmäisiä askeleitasi.

”Osaan jo itse, olen koululainen!”, sanot usein, kun meinaan tehdä asioita puolestasi. Niin osaat, rakkaani, koko ajan enemmän. Silti yllätyn, kun voitelet leivän, viikkaat vaatteet kaappiin ja sukkuloit sujuvasti WhatsAppissa. Vasta äskenhän nukutin sinua sylissäni ja pidin sinua kädestä, kun otit ensimmäisiä askeleitasi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ihailen taitojasi ja rohkeuttasi maailmaa kohtaan. Kyllä kaikki sujuu koulussakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muistathan, että sinun ei kuitenkaan tarvitse olla isompi kuin olet. Saat myös pyytää apua ja kysyä neuvoa. Autan aina, oli asiasi miten pieni tai suuri tahansa. Sylissäni on aina erityinen paikka sinulle, esikoiselleni.

Sylissäni on aina erityinen paikka sinulle, esikoiselleni.

Olet asetellut lyijykynät teroitettuina uudelle koulupöydällesi. Pian saat odottamasi, ensimmäiset läksyt. Ole utelias, kokeile ja nauti siitä, kun kirjaimet ja numerot loksahtavat paikoilleen. Uuden oppiminen on jännittävää!

Virheitä ja epäonnistumisia murehdit turhaan – niitä saa tulla, eikä niiltä säästy kukaan. Olet koulussa sitä varten, että opit opiskelemaan, et sitä varten, että tekisit tehtävät täydellisesti.

Jos läksyt unohtuvat, kirja jää kouluun tai reppu ei löydä tietään kotiin, se ei haittaa. Tärkeintä on, että päiviisi kuuluu innostusta, iloa, kavereita ja turvallista mieltä.

Leiki, juokse ja seikkaile koulunpihalla uusien kavereiden kanssa. Pyydäthän mukaan senkin, joka ehkä seisoo pihalla yksin. Pitäkää kaikki yhtä, ekaluokkalaiset.

Onnea matkaan!

Äiti

Sisältö jatkuu mainoksen alla