Toisten ulkonäön arvostelu on vihdoin menossa pois muodista, Me Naisten toimittaja Viivi Aaltovesi kirjoittaa. 

Linnan juhlien 2019 saldo: ei yhtään etikettivirhekohua. Kirjailija Siiri Enorannan nilkat paljastava housupuku kirvoitti korkeintaan hiljaisen tuhahduksen, eikä muista pukeutumiseen liittyvistä etiketin venyttelyistä jaksettu pahastua senkään vertaa. 

Tiukkapipoisen tulkinnan mukaan esimerkiksi avokärkiset kengät, auki olevat hiukset ja jopa muu kuin harmaa solmio tumman puvun kanssa ovat etikettivirheitä, joten huomautettavaa olisi tänäkin vuonna löytynyt. Näyttää kuitenkin siltä, että etikettiin liittyvä pilkunviilaus on jäämässä historiaan. 

Linnan juhliin liittyvien kohujen taivastelu on perinteikästä kansanhuvia, josta itse kukin on vuosien varrella nauttinut. Tämän vuoden kohuttomuus on silti positiivinen juttu. Se kertoo, että toisten ulkonäön alentuva arvioiminen on menossa pois muodista. Kiitos kehopositiivisuudelle, moniarvoisuudelle ja feminismille!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Feministinen ajatushautomo Hattu on jo useamman vuoden ajan innostanut kotikatsomoita nauttimaan Linnan juhlista ilman naisten ulkonäön arvostelua, ja nyt vinkkiä on alettu noudattaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

102-vuotiaassa Suomessa etikettiä ei enää tarvita kertomaan, että Linnan juhlat ovat valtakunnan hienoimmat kekkerit, joihin on kiva pukeutua hienosti. Etikettiä ei myöskään kaivata erottelemaan pukeutumissäännöt tuntevaa yläluokkaa ja rennommin pukeutuvaa kansaa. 

Suomen itsenäisyyden arvostaminen ei ole helman pituudesta tai solmion väristä kiinni. 

Vierailija

Nämä on kyllä sellaiset hyvien ihmisten juhlat että hirvittää. Valtakunnan eliitin ympärillä näiden siipeilijät ja muutama pakollinen veteraani ja marjanpoimija muka kertomassa että yhteiskunta on tasa-arvoinen kaikille. Nämäkin rahat olisi voinut käyttää vaikka Hakaniemen torin tapahtumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla