Telkkari ja suoratoistopalvelut ovat täynnä huippuhyviä uutuuksia. On ihan ok, jos katsoo niiden sijaan lempisarjaansa viidettätoista kertaa, kirjoittaa toimittaja Eveliina Linkoheimo.

Työkaverit suosittelevat nyt kilvan HBO:n Successionia. Silloin nyökkäilen hehkutukselle ja vedän takataskusta vakiofraasini: ”Voi vitsit, laitan listalle!”

Kovana telkkarifanina pidän puhelimessani listaa televisiosarjoista, jotka aion katsoa. Siellä kummittelee loputon rimpsu: Mindhunters, Broadchurch, Pose, Breaking Bad, You. Ai niin, Sorjosen ja The Crowninkin uudet kaudet alkoivat jo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sinne sarjat ovat kuitenkin tänä syksynä jääneet – listalle vuoroaan odottamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muutin hiljattain puolisoni kanssa ensimmäiseen omaan kotiimme. Olemme suunnitelleet itse keittiön ja asentaneet lattian. Olen olen etsinyt netistä huonekaluja ja stressannut rakennuttajan huonosti tekemiä kylpyhuoneen kaatoja.

Kun mielessä pyörii tuhat asiaa, ajatus uuden televisiosarjan aloittamisesta tuntuu ahdistavalta. Se vaatisi keskittymistä, jollaiseen en ole kuukausiin kyennyt. Tarjontaakin on liikaa: minkä näistä nyt sitten valitsisi?

Frendejä olen sen sijaan katsonut. Menossa on noin viidestoista katselukerta.

Ennen tunsin syyllisyyttä siitä, että katson samoja sarjoja aina vain uudelleen. Maailmahan on täynnä uutuuksia, jotka pitäisi nähdä ja joista kaikki puhuvat. Sarjoja, joiden katselu pitäisi ikään kuin suorittaa.

Sitten tajusin, että lempisarjojen pariin palaaminen on aliarvostettua. Tuttu sarja on vähän kuin kaveri, jonka seurassa ei tarvitse yhtään pinnistellä. Saa vain olla ja nauraa samoille, turvallisille vitseille.

Juuri nyt en aio tutustua yhteenkään uuteen sarjaan. Phoebe, Chandler ja kumppanit pitävät minulle seuraa. Se on aika lohdullinen ajatus.

Vierailija

Aha. Tämä on juuri niitä tyyppejä joiden takia samat sarjat tulevat jatkuvasti uudestaan ja uudestaan. Toivovat jotain frendejä, uunoja jne ja tappavat ihan katseltavatkin sarjat toistolla ja saavat lopulta vihaamaan niitä. Todella haitallista sakkia tv:n suoratoistojen kehitykselle jne katsoisivat muuta kautta jos on sairaalloinen pakkomielle johonkin

Sisältö jatkuu mainoksen alla