Jenni Kokander ei raaski polttaa rintaliivejään. Kuva: Juha Salminen
Jenni Kokander ei raaski polttaa rintaliivejään. Kuva: Juha Salminen

Olen hakenut omanlaistani tapaa osallistua tasa-arvokeskusteluun. Surullisinta on, jos me naiset alamme arvostella toistemme tapoja vaikuttaa, Jenni Kokander kirjoittaa.

Onneksi joulu on ohi. Enää ei ole vaaraa nähdä yhtään pimppipiparia Facebookissa, saati sitten ajautua tilanteeseen, jossa niitä joutuu punastellen syömään ja samalla tuntemaan itsensä rajoittuneeksi fossiiliksi, joka ei osaa iloita naiseudestaan.

Joulua vastaan minulla ei sinänsä ole mitään. Päinvastoin: rakastan sitä kaikkine tunteineen ja kimalluksineen. Liikutun edelleen jopa Saarioisten joulumainoksesta, jossa sukupuoliroolit ovat yhtä retroja kuin aromisuola. Edustan sitä pölyttynyttä naiskuvaa, joka rakastaa pistää esiliinan mekkonsa suojaksi ja puuhailla keittiössä, kun mies kantaa lumisen kuusen porstuaan.

En osaa olla bosslady enkä iloita julkisesti orgasmeistani.

Toivon uuden vuoden tuovan minulle uuden rennomman ja armollisemman suhtautumisen omaan naiseuteeni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sata vuotta sitten oli mahdollisuus osoittaa olevansa moderni nainen käyttämällä housuja, mutta nykyään pitää moderniutensa osoittaakseen tehdä instastoori vaginahieronnasta. Itse kuljen kuitenkin mieluiten mekossa ja nolostelen yhä gynekologin vastaanotolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

En osaa olla bosslady enkä iloita julkisesti orgasmeistani. Kiusaannun vähän jo pelkästä burleski-sanan kuulemisesta.

Ihailen avoimia, röyhkeitä ihmisiä, jotka eivät häpeile omaa seksuaalisuuttaan ja arvostan niitä pioneereja, jotka rikkovat naiseuteen liittyviä tabuja.

Maailma muuttuu pienin liikahduksin avoimempaan suuntaan, ja kaikenlainen syrjintä vähenee. On tärkeää, että asioista puhutaan ääneen, ja välillä on tarpeen lyödä kakku suoraan naamaan, jotta ihmiset havahtuvat.

 

Olen hakenut omanlaistani tapaa osallistua tasa-arvokeskusteluun. Joskus on tuntunut siltä, että vain tietynlainen lähestymistapa on sallittu. Surullisinta on, jos me naiset alamme arvostella toistemme tapoja vaikuttaa: joku puhuu liikaa ja liian räväkästi, toinen taas ei osaa ottaa ärhäkästi kantaa ja on automaattisesti välinpitämätön jengipetturi.

Vaikka välillä tuntuukin siltä, että vain rohkeat, röyhkeät ja vapautuneet naiset ajavat tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa, niin ehkäpä on hyvä tiedostaa tässäkin ihmisten erilaisuus ja erilaiset tavat tuoda esille arvojaan.

Vaikka en Pilluminati-hupparissa kuljekaan, niin toivon, että kanssasisareni tietävät minun seisovan yhteisrintamassa kaikkea naisiin kohdistuvaa väheksyntää ja alistamista vastaan. Tyttöjen ja naisten asema maailmassa järkyttää minua syvästi, vaikka en maalaa kuukautisverellä pääsiäismunia ensi vuonnakaan.

Vuonna 2019 en aio hävetä vanhanaikaista naiseuttani enkä verrata itseäni muihin naisiin tai heidän tapoihinsa olla nainen.

Hyvää uutta vuotta kaikenlaiset naiset. Ollaan toistemme puolella.

Isoäiti

Hieno kirjoitus. Täällä toinen nainen, joka lupaa elää ihan vain monien mielestä ehkä "vanhanaikaisesti". En todellakaan näe mitään tasa-arvon kannalta rakentavaa siinä, että paistaisin vaginapipareita ja huutelisin hävyttömyyksiä kuin köksän yunnilla hullaantunut murrosikäinen. Enkä juokse laumassa moittimassa miehiä ja kilpaile sillä, montako kertaa joku on katsonut "sillä silmällä".

Minä en häpeile yhtään sitä, että kadulla vastaantulijat taatusti näkevät minun olevan nainen. Sukupuoli-identiteettini on selkeä hetero ja en anteeksipyytele myöskään sitä. Ei minussa ei asu pientä homoa tai lesboa, vaikka kuinka joku väittäisi.

Eikä vanhakantainen naisuteni tarkoita sitä, että olisin jokin B-luokan kansalaisksi alistuva reppana. Minut on kasvatettu siihen, että sukupuolella ei ole merkitystä - ihmiset ovat tasavertaisia. Jo joku muuta minulle väittää, luvassa on pitkällinen, perusteltu argumentointi. Muutamat ovat tuota yrittäneet, eivätkö ole voitolle päässeet.

Hyvää uutta vuotta kaikille. Hyväksykää itsenne sellaisena kuin olette, niin se elämä on paljon mukavampaa.

Vierailija

Röyhkeys tappaa monimuotoisuuden joka rikastaa elämän eri osa-alueita ja tekee siitä sävytöntä ja mustavalkoista" insinööri- Orwellia" ilman luovuutta, kauneutta ja taidetta yms.

Jennikin on kuitenkin kehittynyt retrossa kodinhengettären roolissa ajan saatossa  kuin myös valtaosa miehistä, koska ennen tuossa idyllisessä kristillismaskuliinispakanallisen patriarkaatinpahimpina vuosina nainen olisi saattanut joutua toimimaan myös kuusenjalkana. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla