Ulkonäkö voi todellakin pettää rokkareiden, goottien ynnä muiden hevareiden kohdalla.

Festarikausi alkaa olla parhaimmillaan. Se tarkoittaa myös sitä, että katukuvassa näkyy yhä useammin myös niitä raskaamman musiikin kuuntelijoita.

Eihän siinä mitään ihmeellistä ole – paitsi, että tuntuu silti olevan.

”Karkkipussia valinnut Marilyn Manson -fani joutuu esittämään, ettei tuntemattoman äidin reaktio haittaa.”

Viime viikonloppuna sain todistaa Hyvinkään Rockfestillä jo ennestään tuttua tilannetta: Kauhusta kankea äiti kiskaisee kaupassa lapsensa kauemmas gootista, jonka läheisyyteen tyttö on erehtynyt menemään. Mulkoileva äiti poistuu lapsineen, ja karkkipussia valinnut Marilyn Manson -fani joutuu esittämään, ettei tuntemattoman äidin reaktio haittaa.

Tummiin väreihin, niitteihin ja nahkaan pukeutuneet ihmiset jaksavat tänäkin päivänä aiheuttaa kauhunsekaista paheksuntaa. Siksi onkin ajankohtaista ja tärkeää muistuttaa asiasta, jonka pitäisi olla jo itsestään selvää. 

Hevarit, punkkarit ja gootit ovat aivan tavallisia ihmisiä, jotka sattuvat pukeutumaan monia muita rajummin ja tummanpuhuvammin. Raskaaseen musiikkiin liittyvä pukeutumistyyli on vain yksi tapa ilmaista itseään ja kiinnostuksen kohteitaan samalla tavalla kuin vaikkapa pop-musiikin tai rapin kuuntelijat tekevät.

”Huomattavasti turvallisempaa on hevareiden keskellä kuin Tangomarkkinoilla.”

Siinä kaikki.

Sen lisäksi, että toisten syrjintä ulkonäön perusteella on jo lähtökohtaisesti väärin, hevimusiikin ystävien ihmettely on jo tilastojenkin perusteella melko hölmöä. 

Metallimusiikkiin keskittyvä Tuska-festivaali on nimittäin yksi Suomen rauhallisimmista: hurjan näköisistä festarivieraista huolimatta Tuskassa toistuu vuosi vuodelta sama ilmiö järjestyshäiriöiden olemattomuudesta.

Hevareiden keskellä on huomattavasti turvallisempaa kuin vaikkapa Tangomarkkinoilla. Annetaan siis Tuskan ja kaikkien muidenkin festareiden vieraiden näyttää juuri siltä miltä he haluavat ja tehdään heistä päätelmiä tekojen, ei ulkonäön, perusteella!

Mansikka

Hei sinä itsesi tai lapsesi puolesta gootteja pelkäävä ihminen, avarra maailmankuvaasi

Goottileidi täältä hyvää iltaa. Kommenttisi on melko naurettava ja lapsellinen. Siitä tosin herää monia, monia kysymyksiä. Mistä ihmeestä sinulle on tullut noin katkeroitunut ja paha mieli? Miksi koet tarvetta haukkua ketään liian laihoiksi, läskeiksi ja meikkipelleiksi? Miltä itse näytät? Millainen ihminen olet itse? Kommenttisi perusteella tulee mieleen että olet todella luotaan työntävä, inhottava ja törkeä ihminen jonka lähelle en haluaisi itse, enkä haluaisi niitä lapsiakaan tai eläimiä...
Lue kommentti