Vessastamme on kuulunut kiljahdus, vähintään naurua tai jokin hämmästynyt huudahdus, kirjoittaa Hanna Jensen.

Kun uuteen kotiimme saapuu vieraita, he haluavat aika nopeasti mennä vessaan. Joskus vessasta on kuulunut kiljahdus, vähintään naurua tai jokin hämmästynyt huudahdus. Sillä meillä on nyt vessanpönttö, joka pesee ja föönaa.

Japanilaishenkinen kapistus ei ollut oma keksintömme, vaan se tuli asuntokaupan mukana. En edes tiennyt, että sellaisia myydään Suomessa. Japanissa olen sellaisissa istunut ja siellä oppinut, että kesken alapesun ei pidä nousta ylös.

Pönttö toimii halutessa kaukosäätimellä, jolloin kantta ei tarvitsisi nostaa käsin. Tähän en ole vieläkään tottunut. Pöntön istuinrengas on lämmitetty, joten kun kylmästä pakkasesta tulee sisään, on mukava asetella ahterinsa pytylle lämmittelemään.

Ja kun pöntölle istuu, se päästää (epäekologisesti?) aina pienen lorisevan veden, jotta asiakas voi aloittaa hommansa ”yhdessä” pöntön kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kyllähän tämä kaikki on herättänyt meillä valtavasti huvitusta, puhetta – ja iloa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kodin kiinnostavin huone: pieni vessa.

Tähän asti ulkomaalaiset ovat ihmetelleet suomalaista vessan käsisuihkua, mutta jos ruotsalaiseen sisustuslehden mainokseen on uskominen, pesevät pöntöt tulevat meillekin. Ruotsalaislehden mainos lupaa, että tällainen pönttö pesee pois kaikki epäilykset. Pöntön nimi on mainoksen mukaan suihkupönttö!

Mainos kehottaa kokemaan aivan uudenlaisen puhtauden ja raikkauden tunteen, kun voit vain yhdellä napin painalluksella pestä itsesi vesisuihkulla. Meidänkin ystävämme ovat alkaneet naljailla, että on varmaan mukava päästä reissusta kotiin, kun pääsee vihdoinkin puhdistautumaan.

Ystäväni kysyi, kuuluuko vessastamme karhun karjuntaa tai linnunlaulua. Ikävä kyllä ei! Sellaista sai kuulemma Japanissa halutessaan. Japanissa saa myös kalliimpaan pönttöön lievän alipaineen hajujen hälventämiseksi ja halutessaan parfymoidun kuivauksen tai tuotoksensa analyysin.

Ehkä sitten seuraavassa kodissa.

Kolumni ilmestyi ensi kerran Glorian Kodin numerossa 4/2019 ilmestyneestä jutusta. Tämä on Glorian Kodin artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Glorian Kodin juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/gloriankoti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla