Gloria
Yllättäen löysin itsestäni kuvan, jossa minulla on kynsilakkaa.
Yllättäen löysin itsestäni kuvan, jossa minulla on kynsilakkaa.

Olen monessa asiassa aika hyvä: Löydän neliapiloita ilmiömäisen helposti. Teen loistavia, itse kehittelemiäni aasialaishenkisiä keittoja. Jännitän esiintymisiä, mutta olen kuitenkin välillä oikein kelpo esiintyjä. En muista vitsejä, mutta minulla on oivallinen tilannekomiikan taju.

Yhtä asiaa en kuitenkaan hallitse lainkaan: kynsien hoitoa ja lakkaamista.

En kykene edes viilaamaan niitä, koska jo viilaamisen ääni saa ihokarvani pystyyn kauhusta, jos joudun tekemään sen itse. Nyherrän kynteni lyhyiksi vanhoilla, tylsyneillä fiskarseillani.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi sorrun aika ajoin puremaan kynsiäni ja repimään kynsinauhojani, ja usein kynsieni kunto hävettää minua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen kärsimätön luonne ja lakatessani muutun entistäkin kärsimättömämmäksi. Tuherran lakkaa miten sattuu, hätäilen ja tunnen tarvetta kosketella kaikkea mahdollista, kun lakka on vielä märkää.

Asiaa ei myöskään yhtään auta se, että minua välillä vaivaava käsien lievä tärinä pahenee hillittömästi, koska jännitän lakkaamista.

Näistä faktoista huolimatta sisälläni elää innokas kynsihuoltaja. Hän uskoo , että vielä koittaa päivä, jona lakkailen kynsiäni huolettoman rennosti kauden uusilla sävyillä. Sitä päivää varten minulla on jo kauan ollut ollut kaunis, kullanvärinen laatikko, jossa on hyvässä järjestyksessä erivärisiä ihania lakkoja, kynsinauhaöljyä, Diorin ikoninen Creme Abricot -kynsinauhavoide, erilaisia viiloja, appelsiinipuutikkuja ja kynsilakanpoistoainetta.

Pari viikkoa sitten minun piti korjailla ammattilaisen tekemää lakkausta ennen tärkeää tapaamista. Sinä aamuna koko perhe sai kyllä tuta, että äidillä on meneillään hermoja kysyvä askare, jonka lopputulos oli kehno.

Viimeistään silloin päätin alkaa käyttää kynsiammattilaisten palveluita mahdollisimman paljon. Se tekee hyvää kynsille mutta myös perherauhalle.

Kynsienhoitolaatikostani en kuitenkaan aio luopua.

Tämä on huhtikuun Glorian pääkirjoitus, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Glorian juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/gloria.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla