Osaahan Heikki myös katsoa Miinaa silmiin ja hymyillä. Kuva: MTV
Osaahan Heikki myös katsoa Miinaa silmiin ja hymyillä. Kuva: MTV

 35-vuotias Heikki on Ensitreffit alttarilla -ohjelman pahis, joka laukoo ikäviä ja ärsyttää, mutta josta voi tulla vielä vaikka mitä.

Tämän vuoden Ensitreffit alttarilla -ohjelman puhutuin henkilö on ollut Heikki. Ensimmäisestä jaksosta lähtien köyhyystutkija Heikin persoona on kuohuttanut katsojia. Keskustelupalstoilla ja somessa on käsitelty niin Heikin askeettista asumista kuin epäilevää asennetta.

Television toisessa jaksossa eli hääjaksossa kahden muun parin välillä oli paljon rakkautta, hempeitä katseita ja kosketuksia. Heikki ja hänen morsiamensa Miina kuvattiin jaksossa kuitenkin enimmäkseen etäisinä. Heidän keskusteluistaan kuultiin ne kaikkein eeppisimmät:

Kun Miina kertoi lempirunoilijakseen Eino Leinon, Heikki vastasi hieman ivallisestikin, että ”eikö muuta tullut mieleen”. Kun tuli puolestaan sukkanauhan heiton vuoro, Heikki totesi häämekon alle sukeltaessaan itsevarmasti, että hän ei kysele lupaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kahden ensimmäisen jakson perusteella Heikki on ärsyttävä ja jäätäviä ajatuksia heittelevä törppö. Mutta hänessä on kuitenkin mahdollisuuksia kaikkien aikojen Ensitreffit alttarilla -puolisoksi. Tässä ainakin kolme syytä, miksi Heikki ansaitsee paikkansa ohjelmassa:

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Heikki uskaltaa näyttää tunteensa

Oliko hääpäivän humut liikaa Heikille? Vai säikähtikö hän pirskahtelevaa puolisoaan, Miinaa?

Hääpäiväjaksossa Heikki vaikuttaa jotenkin jäykältä ja pettyneeltä. Varsinkin kun hänen rinnallaan on superpirteä Miina. Mutta oliko Miinakaan häissä täysin oma itsensä? Oliko hänen ystävällisyytensä ja energisyytensä aitoa? Ehkä hän ekstroverttinä veti omaa, täysin toisenlaista roolia kuin Heikki. En kyllä jaksaisi morsiamena kuunnella Heikin hääpuheita kovin montaa minuuttia, mutta toisaalta siinä tilanteessa niitä ei kannata alkaa morkkaamaankaan. Negatiivisuus saa helposti aikaan negatiivisuuden kierteen.

Keskustelupalstoilla Heikkiä on mollattu viikon ajan täysillä muun muassa kylmäksi ja itsekeskeiseksi. Hääjaksossa Heikin kommentit on ymmärretty vittuiluna ja moukkamaisena käytöksenä. Totuus voi olla se, että Heikki näytti rehellisesti, mikä hän on miehiään. Tai sitten häneltä pääsi suusta sammakkoja, mikä helposti tapahtuu epävarmassa tilanteessa. Ehkä Miina tiesikin, että Heikkiä saattaa jännittää, joten hän piti positiivisen asenteensa kiitettävästi jakson loppuun saakka kaikesta kuulemastaan huolimatta.

Ensitreffit alttarilla -psykologi Tony Dunderfelt kommentoi hääjaksoa Twitterissä ja sanoi, että ”Heikki on tosi rehellinen tunteilleen, plussaa sekin, ei näyttele”.  Heikki myös analysoi paljon. Hän kertoi ohjelmassa muun muassa, että Miinan tyyli, persoonallisuus ja tatuoinnit toivat epäilyksen tunteita. Myöhemmin hän tunnusti rehelliseen tyyliinsä, että hän on alkuun tuomitseva ihmisiä kohtaan.

 

2. Heikki priorisoi tarpeensa ja intohimonsa

Ensimmäisessä jaksossa televisionkatsojat hämmentyivät ja keskustelupalstoilla kuhisi, kun Heikki esitteli kotiaan. Hän tekee väitöskirjaansa Tampereella ja asuu pienessä asunnossa, jossa hän joutuu ottamaan kahvivedet vessan hanasta. Hän myöntää elävänsä askeettisesti, mutta samalla kertoo säästävänsä rahat matkusteluun ja muihin asioihin. Heikki vaikuttaa myös määrätietoiselta ja sosiaaliselta ihmiseltä, jolle ystävät ovat tärkeitä. Hän tietää, mitä haluaa elämässään.

Pieni asunto ei ole koskaan ollut este esimerkiksi deittailulle tai rakkauselämälle. Päinvastoin minikoti voi luoda intiimiäkin tunnelmaa. Siitä myös pääsee nopeasti eroon; onhan Heikki kertonut, että hän on valmis muuttamaan asumisjärjestelyjään sopivan kumppanin kanssa.

Ymmärrän Heikkiä oikein hyvin. Kun matkustaminen on intohimo ja elämä tapahtuu pitkälti kodin ulkopuolella kavereiden kanssa ja harrastuksissa, ei silloin kannata pitää isoa kämppää, joka haukkaa liian suuren osan säästöistä. Eikö säästäväinen mies kiinnosta ketään?

 

Mikä Heikki on oikeasti miehiään? Kuva: MTV
Mikä Heikki on oikeasti miehiään? Kuva: MTV

 

3. Heikin hahmossa on paljon mahdollisuuksia

Vaikka Heikki puhuu välillä tylysti, hänen fiksuuttaan ei voi kieltää. Hän tekee parhaillaan taloustieteen väitöskirjaa ja opiskelee myös teologiaa. Heikki on kertonut uskaltaneensa mukaan ohjelmaan, koska rakkauden perinteiset reitit eivät ole vielä tuoneet onnea.

Ehkä tavalliset deitit vaivaannuttavat häntä liikaa ja hän on laskelmoinut, että ohjelman avulla hän löytäisi kerralla täydellisen mätsin. Sellaisen kumppanin, jonka kanssa hänen ei tarvitse käydä pelottavilla ensideiteillä, vaan voi hypätä suoraan avioelämään. Nyt hänellä on rinnallaan asiantuntijoiden valitsema puoliso, Miina, jonka ulospäin suuntautunut luonne tuo tasapainoa suhteeseen.

Hääpäivän aikana Heikin olemus rentoutui selvästi koko ajan loppua kohti. Täysin huoletonta Heikkiä ei vielä nähty, mutta sellainenkin voidaan vielä nähdä ohjelmassa. Entä jos Heikistä paljastuukin lempeä romantikko ja unelmamies, kun hän vähän rentoutuu?

Tony Dunderfelt kertoi jo kauden alussa, että ohjelmassa nähdään suurta draamaa. Osallistujat kokevat myös suurta henkilökohtaista kasvua.

Heikin hahmo voi kasvaa vielä moneen suuntaan. Toivottavasti ei sinne itsekeskeisempään ja veemäisempään suuntaan. Mutta eihän sitä koskaan tiedä: tuotantoyhtiö saattaakin pitää kiinni yhdestä pahiksesta. Sellaisen anarkistin rooliin sopii myös se, että hänet voi lähettää puolisonsa kanssa häämatkalle Krakovaan, kun muut parit pääsivät romanttiseen Roomaan ja Wieniin.

Kysely

Menisitkö deiteille Heikin kanssa?

En! Ei voisi vähempää kiinnostaa!
En! Ei voisi vähempää kiinnostaa!
73.1%
Kyllä! Tietenkin!
Kyllä! Tietenkin!
26.8%
Ääniä yhteensä: 634
Vierailija

Hänellä vaikutti olevan sarkastinen huumorintaju. Itselläni on myös vaikka olen yrittänyt kitkeä sitä. Tarkoitus ei ole loukata.

Vierailija

Oliko ne epähienoja totuuksia vai ihan vain havaintoja. Sanoi hän Miinaa myös kauniiksi. Ei ole helppo paikka olla kaikkien arvioitavana kun jokainen sana, ele ja ilme analysoidaan puhki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla