Oliko kuluvan Ensitreffit alttarilla -kauden casting vain pieni askel harhaan, vai alkaako formaatti menettää tehoaan? Odotukset kuudennelle kaudelle ovat ainakin kovat, sillä tällä kaudella vain yhdellä parilla on ollut nähtävissä jonkinlainen kehityskaari.

Ensitreffit alttarilla tuntuu keskivertodeittiohjelmaa toimivammalta konseptilta: parit ovat asiantuntijoiden valitsemat ja avioliitto saa sitoutumaan sekä panostamaan uuteen ihmiseen tutustumiseen ihan eri tavalla kuin jokin yhteinen risteilylahjakortti.

Suomessa ohjelmaa on nähty neljä kokonaista kautta, joissa ensinäkemältä on avioitunut 12 paria. Jokainen kausi on onnistunut tuottamaan yhden parin, joka on vielä yhdessä. Prosentuaalisesti sitä voi pitää ihan hyvänä suorituksena.

Kuluva viides kausi on kuitenkin ollut melko raskasta katsottavaa ja saanut pohtimaan, mikä parien valinnassa meni tällä kaudella vihkoon. Etenkin Rosan valitseminen ohjelmaan on tuntunut kummalliselta ratkaisulta, kuin valintatesteissä ja -haastatteluissa olisi jäänyt jotain olennaista huomaamatta. Vaikka hänellä olisikin ollut tahtoa, kuka vain voi laskea yhteen, että raskas työ ja triathlonharjoittelun ympärillä pyörivä arki tarkoittavat sitä, että parisuhteen kehittämiseen tuskin riittää enää kovin paljon paukkuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisäksi Rosan tapa purkaa turhautuneisuuttaan on ollut niin kiusaannuttavaa katsottavaa, että keskustelupalstoilla osa kertoo vaihtaneensa jo kanavaa – kyseessä lienee koko sarjan suomalaishistorian pahin pohjanoteeraus. Jopa Marin ja Petrin ero kesken kauden antoi katsojalle enemmän, sillä kumpikin kykeni analysoimaan tilannetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vesa ja Sini sen sijaan ovat saaneet kantaakseen kauden tylsimysparin viitan. Eikö heistä todella ole saanut irti juuri muuta kuin minuuttitolkulla videokuvaa lenkkeilystä ja kuntoilusta?

Miina ja Heikki sentään ovat tarjonneet laajemman tunneskaalan alun hämmennyksestä vähitellen kasvavaan iloon heidän välillään olevasta kipinästä. He ovatkin ainoa pari, joiden kohdalla on ollut nähtävissä jaksosta toiseen etenevä kehityskaari. Sellaisen soisi olevan jokaisella ohjelmaan valitulla parilla.

Kuudes kausi on kuitenkin tulossa, ja haku sille mukaan on auki. Vaikka kuluvaa kautta ei voi sanoa totaaliseksi flopiksi, parantamisen varaa on rutkasti, ja tauko tässä välissä voisi tehdä formaatille terää.

Toisaalta voi myös ajatella, että kuluvan kauden casting oli lievä harhalaukaus, ja hyviä pareja riittää vielä kuudennelle kierrokselle. Vaikka toisilleen tuntemattomien naittaminen on aina jonkinlaista arpapeliä, olisi kiva nähdä kolme avioparia, joiden suhde kehittyisi kymmenen jakson aikana suuntaan tai toiseen, eikä vain junnaisi paikallaan. Muuten ohjelman tekemisessä ei ole enää mitään järkeä.

Vierailija

Rosa vaikuttaa olevan Miinan täys vastakohta.
Hyvällä tahdollakaan en kykene kuvittelemaan Rosan tulevan toimeen kenenkään kanssa.

Toisekseen en ymmärrä, mitä tuo juttu "raskas työ" oikein on. Itsekin aiemmin terveydenhuoltoalalla työskennelleenä voin kertoa, ettei se ole yhtään sen raskaampaa kuin monet muut työt! Eikä se voi muutenkaan olla mikään peruste ja oikeutus sille, että tylyttää ja hyökkii tuolla lailla hyvää tarkoittavaa ihmistä (Eetua) kohtaan!

Vierailija

Jo oli syvällinen analyysi kirjoitti:
Herätkäähän siellä Me Naisten toimituksessa! Tämä on leikattua tositeeveetä. Erittäin julmaa ja epäammattimaista yhden ihmisen (Rosan) mustamaalaamista toimittajan Laukian osalta.

Tuskinpa kukaan täysjärkinen lähtee avioliittoon niin että suhtautuu siihen vain leikattuna tositeeveenä. Rosan toiminta on oikeasti ollut jo itsellekin ahdistavaa katsottavaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla