Toimittaja Katariina Halonen ei ymmärrä, miksi kaikkia naurattaa, kun ihmiset eivät saa sairauteensa tarvitsemaansa hoitoa.

”No lapsia tarvitaan lisää, syntyvyys nousuun, kun pillerit loppuvat. On tässä hyviäkin puolia.”

Näin kommentoi nimimerkki Ihmettelijä Ilta-Sanomien uutista, joka koski viiden e-pillerimerkin loppumista Suomen apteekeista.

Samanlaisia kommentteja oli lukuisia. Loput naureskelivat, että kyseessä on hallituksen salajuoni syntyvyyden nostamiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Uutisen herättämän keskustelun perusteella vaikuttaisi siltä, että ihmiset tuntevat huonosti, jos lainkaan, ehkäisyvalmisteiden erilaisia käyttötarkoituksia. Syntyvyyden sääntelyn lisäksi e-pillerit ovat hoitokeino sairauksiin. Ne lievittävät oireita aina aknesta endometrioosiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sairauksien lisäksi vitsailun jalkoihin jää pillerimerkin vaihtamisesta aiheutuva hormonitasojen ailahtelu, joka voi olla sietämättömän raskasta sekä keholle että mielelle.

Vaihtamalla ei aina parane

Olen itse entinen e-pillereiden käyttäjä, joka sai yhdestä pillerimerkistä raivokohtauksia, toisesta pahoinvointia ja kolmannesta alakuloisuutta sekä iho-ongelmia.

Vaihtelin ehkäisyvalmisteita aina pillereistä hormoonirenkaisiin, enkä meinannut löytää itselleni sopivaa vaihtoehtoa. Aina, kun edellisen valmisteen sivuoireet hävisivät, tuli seuraavasta uudet tilalle.

Tilannetta olisi pahentanut vain se, että olisin lopulta löytänyt sopivan valmisteen, joka yllättäen loppuisi apteekeista.

Kymmenien kokeilujen jälkeen palaisin taas alkupisteeseen: saisin uuden reseptin, joka toimisi onnettarena, kun arpoisin sivuoireiden onnenpyörästä seuraavat vaivani.

Naisten ongelmat naurattavat

Kerroimme aiemmin endometrioosia sairastavasta Suvi Sumiloffista, joka kärsii kovista kuukautiskivuista ja -krampeista, mielialavaihteluista sekä pahoinvoinnista. Oireiden lisäksi hän joutuu pohtimaan, voiko sairautensa takia saada koskaan lapsia.

E-pillerit auttavat Suvin oireisiin. Nyt, e-pillereiden saatavuusongelmien takia, hän ei saa tarvitsemaansa hoitoa, joten oireet ovat taas voimistuneet.

Samaan aikaan nimimerkki Päivän paras uutinen toteaa samaisessa Ilta-Sanomien uutisessa:

”Nyt on siis paras aika rakastella.

Jos kyseessä olisivat mitkä tahansa muut lääkkeet, olisiko keskustelun tunnelma samanlainen?

En usko, että lukisimme vitsejä tissiposkista, jos testosteronit loppuisivat apteekeista eivätkä hypogonadismia eli testosteronin puutosta sairastavat miehet saisi hoitoa sairauteensa.

Mutta hei, nämä e-pillerit ovat vain tämmöisiä naisten hömpötyksiä.

Onhan se nyt hauskempaa vitsailla salaliittoteorioista, joissa pääministerimme Antti Rinne vääntää apteekkien hanat kiinni saadakseen Suomen sikiämään.

looshkin1987

Siis , koska jotkut idiootit nauravat erektiovaivoille, saat sinä pilkata vakavista sairauksista kärsiviä naisia?? Typerin lause, jonka olen lukenut tällä viikolla!!

Vierailija

Jaa jotkut miehet nauravat asialle? Hauskaa saada lapsia joita ei ole suunniteltu, eikä toivottu?
Kannattaa kysyä tälläiseltä naurajalta mieheltä että olisiko hänestä sitten niin hauskaa vaihtaa vaippoja viikonloput ja maksaa elatusmaksuja ei-toivotun raskauden takia, vai hyytyykö hymy siinä vaiheessa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla