Twitter: @annaperho. Kuva: Juha Salminen
Twitter: @annaperho. Kuva: Juha Salminen

Anna Perho pimittää pitkäaikaiselta puolisoltaan yhtä sun toista. Hänestä suhdetta voi hoitaa myös vaikenemalla.

Juttelin sinkkuuntuneen ystäväni kanssa, joka ottaa tuntumaa Tinderiin. Hän harmitteli ilmoitusten epätarkkuutta. Ilmoituksissa kyllä kertoillaan asioita itsestä, mutta tiedot ovat usein harhaanjohtavia. Vähän kuin lukisi työpaikkahakemuksia, joissa haetaan mediapomon paikkaa postinkantajan kokemuksella.

Tai sitten kuvissa on kasa filttereitä, jotka vääristävät ulkonäköä.

”Pahimpia ovat ne, jotka käyttävät kuvassa pupukorvia tai kissanenää”, ystävä vaikeroi. ”Mitä kertoo ihmisestä, että hän haluaa näyttää 44-vuotiaana jänikseltä?”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Pitääkö ihana illuusio pilata kertomalla itsestä kaikki se, mitä tekee, kun kukaan ei näe?”

Ruotsalainen Amelia-lehti listasi taannoin tapoja, joilla saisi tuotua esiin ”todellisen minän” niinä muutamina sekunteina, kun potentiaalisen treffikumppanin silmät vilkaisevat ilmoitusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Neuvot ovat kivoja. Niissä viljellään itseironiaa (”olen todella mukava, kohtelias ja syvällinen… äitini mielestä”), hassuja yksityiskohtia (”järjestän pyykkini aina värin ja materiaalin mukaan”) tai muka-uskallettuja tunnustuksia (”exäni nauroi jutuilleni, kunnes hän alkoi itkeä”).

Napakympin muinaisissa jaksoissa jokainen osallistuja toivoi, että ohjelmasta löytyvä pari olisi rehellinen ja huumorintajuinen. Rehellisyys on toki tärkeää, mutta toisaalta rakastumisen alkuhuuma on ihmiselämän ainoita ajanjaksoja, jolloin saa olla luvan kanssa vähän jalat irti maasta. Pitääkö ihana illuusio pilata väen vängällä kertomalla itsestä kaikki se, mitä tekee, kun kukaan ei näe?

Luin lapsena jostain romaanista lauseen, joka painui ikiajoiksi mieleeni: ”Suhteen alussa viehättäviltä tuntuvat hassut tavat ovat niitä, joihin liitto lopulta kaatuu”.

Jos siis hakee pitkäkestoista rakkautta, olisiko ilmoituksiin ja tutustumiskeskusteluihin syytä ujuttaa heti se, mikä on kaikkein pimeintä itsessä? Kokeillaanpa.

Leikkaan varpaistani paksuuntunutta nahkaa ja natustelen sitä, kun katson televisiota.

Minusta tulee humalassa se, jonka vuoksi #metoo-kampanja on olemassa.

Suhtaudun kylmäkiskoisesti sinun lapsiisi, ja pidän sitä vain luonnollisena.

Huhhuh. Ajatus vain vahvistaa teoriaani siitä, että hyvissä suhteissa on ripaus sofistikoitua teeskentelyä ja valikoivaa vaikenemista.

On tärkeää tulla nähdyksi ja rakastetuksi sellaisena kuin on, mutta ei tässä nyt ihan kaikkea tarvitse nähdä ja rakastaa. Fiksumpaa on pitää jotain ihan vain itsellään.

Pariskunta, joka vaikenee yhdessä, pysyy yhdessä.

Vierailija

On niin toinen asia olla rehellinen läheisille, kuin avautua Tinder-torilla, jossa on mukana sekä tässä pelissä haavoittuneita että pahantahtoisia ihmisiä. Ja jossa nyt analyysien mukaan haetaan nuorinta ja kauneinta tai muutoin ansioituneinta. En ihmettele, jos joku haluaa naamioitua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla