Instagramin livetreeni on kuin nettikaupan 15 prosentin alennus – pakko tarttua nyt tai se menee ohi, Marjut Laukia kirjoittaa kolumnissaan.

Maksoin vuoden ajan netin treenipalvelusta, jossa oli tarjolla ohjaajan vetämiä livetunteja ja niiden tallenteita. Kotitreenaaminen kuulosti houkuttelevalta: tunnille on lyhyt matka, kenellekään ei tarvitse näyttäytyä, ellei halua, eikä kuntokeskuksen tuntiaikatauluihin ole pakko sitoutua, koska treenejä voi tehdä milloin vain. 

Jos jokin on idioottivarma tapa saada itsensä treenaamaan enemmän, tämä se on, ajattelin.

Kuinka ollakaan, en alkanut treenata yhtään sen enempää kuin ennenkään. Yksittäisen tunnin kertahinta nousi lopulta aika korkeaksi, eikä vika ollut treenivalikoimassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt kun poikkeusaika on kaventanut liikuntamahdollisuuksia, tajuan, missä vika oli: tiedostin koko ajan, että minulla on mahdollisuus treenata juuri silloin kun huvittaa. Toteutuneeksi treeniksi se mahdollisuus konkretisoitui valitettavan harvoin. Koska treenaaminen olisi ollut niin helppoa, sitä oli myös kovin helppo siirtää odottamaan seuraavaa hetkeä. Ja sitä seuraavaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Kun jahkailuun ei ole aikaa, treeni on suoritettava pois alta heti kun mahdollista.”

Netin livetreenitunnit eivät ole mikään uusi keksintö, mutta olen löytänyt ne uudella tavalla, kun jumppaaminen on nyt hoidettava kotona neljän seinän sisällä. 

Olen nimittäin eksynyt Instagramin livetreenien pariin. Niiden nerokkuus piilee siinä, että treenin voi tehdä vain livestreamin aikana tai sitä seuraavana 24 tuntina. Sen jälkeen treeni katoaa näkyvistä.

Newyorkilaisen American Ballet Theatren tanssijat Isabella Boylston ja James B. Whiteside pitävät useampia Instagram-balettitunteja viikossa. He pyytävät samalla lahjoituksia hyväntekeväisyyteen.

Se on vähän kuin nettikaupan uutiskirjeessä oleva 15 prosentin alennus, joka on voimassa vain viikon loppuun. Ei nyt erityisen hääppöinen, mutta kun sitä kerran tarjotaan, niin aivot käskevät tarttumaan tilaisuuteen. Muuten se menee sivu suun! Eikä seuraavasta ole tietoa!

Kun jahkailuun ei ole aikaa, treeni on siis suoritettava pois alta heti, kun se vain on mahdollista. Lykkääminen ei ole vaihtoehto, ja se jos jokin todella toimii motivaattorina.

Vuorokausi on juuri täydellinen aika saada sovitettua treeni arkeen: pelivaraa on hieman muttei yhtään liikaa. Kun löytää omat suosikkitreenarinsa ja alkaa seurata heitä, livetreenit näkee Instagram-sovelluksessa aina, kun ne ovat käynnissä tai alkavat. Moni myös tiedottaa treeneistään hyvissä ajoin etukäteen. Kun kiinnostava tunti osuu vastaan, siihen tekee mieli tarttua heti seuraavana vapaana hetkenä.

Treeniseuraakin periaatteessa on, sillä liven seuraajamäärän ja kommentit pääsee näkemään. Enää pitää vain sietää sitä, ettei ohjeiden seuraaminen pikkiriikkiseltä puhelimen ruudulta ole aina ihan helppoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla