Nykyään tiedän, etten todellakaan ole korvaamaton, kirjoittaa Me Naisten päätoimittaja Iina Artima-Kyrki.

Tiedätkö, että olet ihan potentiaalinen burnout-potilas?

Näin ytimekkään palautteen sain elämäni ensimmäisen esimieskoulutuksen päätteeksi.

En tiennyt, mutta jotain toki aavistelin. Olinhan se työpaikan korvaamattomin ja kaikkitietävin tyyppi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tuosta palautteesta olen ollut ehkä kiitollisin ikinä. Siitä hetkestä alkoi nimittäin prosessi, jonka ansiosta ainakin toivon olevani nyt parempi esimies ja työkaveri – ja ennen kaikkea vähän siedettävämpi ihminen kaikille läheisilleni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta siihen meni tolkuttomasti aikaa. Nyt 15 vuotta myöhemmin en todellakaan ole korvaamaton. Tiedän kaikkein parhaiten sen, etten varsinkaan tiedä ja osaa kaikkea. Se on hirveän vapauttavaa, vaikka joudun yhä puristamaan pöydän reunaa tai puremaan huulta, jotta osaisin olla päsmäröimättä väärällä hetkellä.

Ihmisiä ei läheskään aina väsytä työ tai sen määrä. Usein väsyttää huono johtaminen, mutta aika usein kyse on myös työpaikan ihmissuhteista. Vietämme työkavereiden kanssa enemmän aikaa kuin kenenkään muun, eikä heitä ole aina voinut itse valita. Se vaatii rutkasti sosiaalisia taitoja ja kykyä jättää monta asiaa omaan arvoonsa, vaikka kuinka tekisi mieli puuttua kaikkeen ympärillä.

Kun mietimme toimituksessa juttuaihetta työstressin helpottamisesta, päätimme keskittyä siihen, miten ihmisten välisiä ongelmia voisi työpaikalla ratkaista. Löytyi yksi hirveän hyvä keino: peiliin katsominen. Siitä mahtavasta taidosta voit lukea lisää alta:

 

it-mies

Olen mies ja IT-alalla. Iina kelpaisi esimieheksi. Näyttää paljon pätevämmältä siihen hommaan, kuin jotkut aiemmat esimieheni.

80% siitä hommasta on ihmissuhdetaitoja, 20% tekniikkaa. Ja se, ettei tiedä ja osaa kysyä - auttaa pitkälle. Pomon ei tarvitse tietääkään mitään syvällistä tekniikasta, riittää, että osaa selittää kokonaisuuksia asiakasyritykselle.

Jutun perusteella kannattaa katsella tältä naiselta esimerkkiä, miten olla hyvä pomo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla