Nämä kakkuvideot ovat suorastaan hypnoottisia.

”Mitä ihmettä?” tai ”Ei voi olla todellista!” saattavat hyvinkin olla lausahdukset, jotka päästät pian suustasi, jos törmäät tähän ilmiöön ensimmäistä kertaa.

Ympäri maailmaa lumoudutaan nimittäin nyt kakuista, jotka näyttävät ihan joltain muulta kuin, no, kakuilta. Sosiaalisessa mediassa leviää videoita, joilla vaikuttaa ensisilmäyksellä siltä, että joku on aikeissa leikata esimerkiksi kenkää.

Kakut – varsinkin ne Instagramissa ihastusta keräävät – ovat toki jo pitkään olleet ihan toista luokkaa kuin ne, mihin suurin osa meistä on lapsuudessaan tottunut. Kauan on siitä, kun isoillakin kutsuilla riitti vallan mainiosti, kun pöytään kattoi ihan tavallisen kermakakun – tai jos ihan hurjaksi ryhtyi, nykyään jo nostalgisessa maineessa olevan käpykakun.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Uusin villitys vie kuitenkin kakkutaiteen aivan uusiin sfääreihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kakut eivät tällä kertaa ole pelkästään uskomattoman taidokkaasti tehtyjä, vaan myös niin realistisen näköisiä, että aivot hieman vääntyvät. Sitä huomaa yllättyvänsä kerta toisensa jälkeen, kun veitsi uppoaa mitä erilaisimpiin asioihin säilyketölkeistä lankakeriin ja sisältä paljastuu kakku. Tähän tapaan:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Tasty (@buzzfeedtasty) jakama julkaisu

Suuri yleisö tuntuu ihastuneen erityisesti turkkilaisen kakkutaiteilijan Tuba Geçkilin luomuksiin, mutta myös moni muu Instagram-leipoja näyttää innostuneen ideasta.

Kaikista mahdollisista esineistä kenties suurimmat hitit ovat olleet Crocs-kenkä ja mikäpä muukaan kuin vessapaperirulla. Osa tunnisteella #realisticcakes eli ”realistiset kakut” leviävistä kakuista puolestaan muistuttaa jotain muuta syötävää, kuten vaikkapa hedelmiä tai perunoita. Tässä lajissa vain mielikuvitus tuntuu olevan rajana!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Ashreena (@ashreena_sookhram) jakama julkaisu

Sopii toki miettiä, voivatko nämä kakut maistua hyvälle. Leipomukset nimittäin vaikuttavat varsin sokerimassapitoisilta.

Toisaalta eipä näiden taideteosten kimppuun taida kuitenkaan päästä, ellei itsellä satu olemaan aivan erityistä jauhopeukaloa ja käsittämättömiä taiteellisia lahjoja. Hypnoottisia videoita voi siis hyvillä mielin tyytyä vain katselemaan.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Gemma Hart (@from_the_hart_cake_creations) jakama julkaisu

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Rogelio Muniz (@sfv2phx) jakama julkaisu

 

Kulinaristi

Kiva ehkä koristeena pöydässä mutta maku ei yleensä näissä hivele, kun suurin osa on hirveää teollista sokerimassaa ym. Minulle kakun ydinajatus on, että se maistuu herkulliselle. Ulkonäöstä voi tinkiä.

Vierailija

Hiuka ärsyttäviä, miettikää ny ku lähet hakee aamulla väsyneenä postia laatikosta ja pihalla tajuat et sulla onki kakkua jalois eikä suinkaa crokseja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla