Kodin Kuvalehti
Kyllä kelpaa nauttia konttorin rauhasta ja automaattikahvista heinäkuussa!
Kyllä kelpaa nauttia konttorin rauhasta ja automaattikahvista heinäkuussa!

Jos oma kesäloma ei osunutkaan heinäkuuhun, ei kannata murehtia. Heinäkuu on toimistotyöläisen parasta aikaa!

  1. Ei stressiä hellevaatteista. Ilmastoidussa konttorissa työskentelevän ei tarvitse murehtia kesän hellemekko- ja sandaalimuodista, kun voi kääriytyä samaan kodikkaaseen villatakkiin kuin aina muulloinkin.
  2. Et kärsi huvipuistoruuhkasta. Säästät hermojasi, kun sinun ei tarvitse kärsiä pitkistä jonoista, etsiä parkkipaikkaa tai tuskastua väenpaljoudesta puuhamaissa ja huvipuistoissa, joissa muut perheet lomailevat ja yrittävät pitää hauskaa hiki päässä.
  3. Voit lähteä ulos lounaalle. Heinäkuussa monet työpaikkaruokalat sulkevat ovensa, joten saat kerrankin hyvän syyn poistua konttorista keskellä päivää. Hankkiudu siis terassille! Juuri siitähän nautit silloinkin, kun olet lomalla.
  4. Säästä ei ole vaivaa. Konttorissa et ole samalla tavalla säiden armoilla kuin lomailijat. Säästät vaivaa ja rahaa, kun ei tarvitse läträtä aurinkorasvan kanssa. Et myöskään hikoile läkähdyksiin etkä kastu sateessa yhtä herkästi kuin lomailijat.
  5. Tutustut paremmin työtovereihisi. Kun väki vähenee, pidot paranevat. Sama pätee töissä: saat viimeinkin aikaa tutustua paremmin siihen konttorin perällä istuvaan työkaveriin, kun pidätte kahdestaan toimistoa pystyssä. 
  6. Töissä on ihanan rauhallista. Sähköpostitulva, pärisevä puhelin ja meluisa konttori kuuluvat toimistotyöläisen arkeen yhtenätoista kuukautena vuodessa. Poikkeuksena heinäkuu, jolloin on mukavan hiljaista. Hermot lepäävät!
  7. Kun on rauhallista, on viimein aikaa tehdä töitä. Voit hoitaa kaikki ne mieltä painaneet rästityöt, joita et ole ehtinyt muulloin tehdä.
  8. Työkaverit eivät ärsytä. Heinäkuussa on vaikea olla pahalla tuulella. Työkaveritkin ärsyttävät vähemmän: jos he eivät ole lomalla, he ovat joko juuri tulleet lomalta tai pian lähdössä ja siksi keskivertoa paremmalla tuulella.
  9. Työmatkat sujuvat nopeammin. Hyvästi törttöilevä kaistanvaihtaja ja herisevät nyrkit! Heinäkuussa liikenneruuhkia on vähemmän. Bussissakin pääset varmasti istumaan, jos et halua hurauttaa töihin pyörällä.
  10. Voit silti nauttia kesästä. Kesän valo lisää energiaa, joten työpäivän jälkeenkin jaksaa vaikka mitä. Rannalle voi lähteä vielä iltapäivällä, eikä tarvitse pelätä palavansa, kun on viettänyt päivän porottavimman vaiheen sisätiloissa.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla