Koetko riittämättömyyden tunnetta katsellessasi kuvia Instagram-julkkisten timmeistä vartaloista? Kehopositiivisuuteen kannustavien tilien seuraaminen helpottaa kummasti oloa. 

Kuvassa vasemmalla on sellainen naisen keho, jonka olemme tottuneet mieltämään kauniiksi, oikeanlaiseksi ja seksikkääksi: kapoinen vyötärö, sisään imaistu vatsa, ryhdikäs takamus ja samettinen iho.

Kuvan oikeassa laidassa näkyy toisenlainen keho. On selluliittia, pömpötystä, arpia, poimuja ja pehmeyttä vatsan seudulla – siis kaikkea sitä, mitä mediassa ei yleensä mielletä kauniiksi, seksikkääksi tai terveelliseksi. 

Molemmat vartalot kuuluvat samalle ihmiselle. Erona on ainoastaan se, että kuvat on otettu parin minuutin välein ja asentoa on vaihdettu välissä. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danae | Angles + Self Love (@danaemercer) on

Vartalorealismia huokuvat ennen ja jälkeen -kuvat osoittavat nerokkaasti, mistä kehopositiivisuudessa on pohjimmiltaan kyse. Ne havainnollistavat sitä, miten sosiaalisen median kuvasto ikään kuin tatuoi mieliimme kuvan vain yhdestä "oikeasta" vartalosta, johon kaikkien tulisi pyrkiä. Tällaiset kuvat tuovat tervetullutta vaihtelua mallin mitoissa olevien julkkisten ja vaikuttajien poseerauskuville. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kehopositiivisuuden puolestapuhujien kuvat aivan tavallisista ja todellisista vartaloista osoittavat, että itsensä arvostaminen kuuluu kaikille riippumatta kehon koosta, muodosta tai rakenteesta.

Kannustus voi olla lempeän rohkaisevaa, neutraalia totuuden näyttämistä, huumorilla höystettyä tai tiukkojen faktojen saattelemaa. Keräsimme alle seitsemän Instagram-tiliä, jotka kaikki liputtavat kehopositiivisuuden puolesta eri tavoin. Jos halua tehdä itsellesi hyvää, tutustu näihin tyyppeihin!

1. @danaemercer

Toimittaja Danae Mercer osoittaa, että Instagram-kuvat eivät kerro aina koko totuutta.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danae | Angles + Self Love (@danaemercer) on

2. @saggysara

Sara Puhto, 23, puhuu tilillään kehorealismin puolesta. Hän havainnollistaa, miten paljon poseeraaminen vaikuttaa siihen, miltä vartalo näyttää kuvissa. Kurkkaa alla olevan postauksen video nuolesta klikkaamalla ja katso itse – melkoinen ero, eikö? 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sara Puhto (@saggysara) on

3. @ihastukehoosi

Krista Kohosen hiljattain perustamalla @ihastukehoosi -tilillä julkaistaan kuvia naisten kehoista rohkaisevien, herkkien ja kannustavien tekstien saattelemina. Tili syntyi, kun Krista julkaisi omalla Instagram-tilillään kuvan itsestään alusvaatteissa ja aamutakissa Älä laihduta -päivän kunniaksi. Sen siivittämänä hän sai idean projektista, jossa ihmiset saisivat itse kuvata omia kehojaan ja kertoa niistä somessa.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IHASTU KEHOOSI (@ihastukehoosi) on

4. @bodypositiveinspo

Samaa tyyliä edustaa myös brittiläinen tili @bodypositiveinspo, jolla jaetaan useiden käyttäjien kuvia ja kertomuksia.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by #bodypositiveinspo (@bodypositiveinspo) on

5. @tyttishemeikka

Toimittaja ja tubettaja Tytti Shemeikka jakaa kantaaottavaa sisältöä niin Youtube-kanavallaan kuin Instagramissaankin. Tytti on tunnettu kehoaktivisti ja  Ylen taannoisen Vaakakapina -kampanjan jäsen. Hän jakaa tilillään tietoa muun muassa ylipainoisiin kohdistuvasta vihasta.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tytti Shemeikka (@tyttishemeikka) on

6. @bodyposipanda

Megan Jayne Crabbe eli @bodyposipanda on mainitsemisen arvoinen. Megan jakaa tilillään oman kehon arvostamiseen kannustavia viestejä ja kuvia. Erityisen riemukkaita ovat videot, joissa Megan tanssii vapautuneesti alusvaatteisillaan piittaamatta lainkaan siitä, että kroppa vähän hölskyy. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Megan Jayne Crabbe 🐼 (she/her) (@bodyposipanda) on

7. @celestebarber

Näyttelijä ja koomikko Celeste Barber jakaa tilillään nauruhermoja kutkuttavaa sisältöä, joka kyseenalaistaa kliseistä naiskuvaa. Celeste on tunnettu siitä, että hän imitoi julkkisten siloiteltuja poseerauskuvia ronskin realistisesti.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Celeste Barber (@celestebarber) on

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla