Kuvat
Sanoma-arkisto ja Stockmann
Nettiostajien mielestä sopiva hinta Stockmannin kanta-asiakkailleen jakamista kasseista vaikuttaa olevan maksimissaan muutaman kympin.
Nettiostajien mielestä sopiva hinta Stockmannin kanta-asiakkailleen jakamista kasseista vaikuttaa olevan maksimissaan muutaman kympin.

Stockmannin uusia kanta-asiakaskasseja kaupataan jo netin osto- ja myyntisivustoilla.

Stockmann uudisti viime viikon tiistaina kanta-asiakasohjelmansa kohun saattelemana. Uudistuksen yhteydessä tavaratalo sisällytti kaikkein parhaimpien kanta-asiakkaidensa etuihin kangaskassit, jotka on värikoodattu sen mukaan, mihin asiakasluokkaan kuuluu. Kassien lanseerauksen yhteydessä käytiin keskustelua muun muassa siitä, miten hyvin ”statuskassi” sopii nykyiseen ajan henkeen.

Kassit ovat kuitenkin jo nyt, alle viikossa, löytäneet tiensä netin kauppapaikoille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Stockmannin kanta-asiakaskassin voi bongata myynnissä ainakin Huuto.net- ja Tori.fi-sivustoilta. Mustasta kassista – jollaisen siis saa, kun on tehnyt Stockmannilla ostoksia vähintään 3 000 eurolla – pyydetään 50 euroa. Kymppitonnin ostoksia edellyttävästä sinisestä kassista puolestaan pyydetään 379 euroa ja siihen päälle 20 euron toimituskulut. Toiseksi ylimmän kanta-asiakasluokan etuihin lukeutuvan sinisen kassin ilmoituksessa muun muassa todetaan sen olevan kooltaan ”'täydelliseksi neliöksi' luonnehdittu 40 cm (k) x 37 cm (l)” ja houkutellaan ostajaa näin: ”Haluatko olla katumuodin edelläkävijä? Nyt on mahdollisuutesi.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myyntiargumenteista huolimatta ostajat eivät näytä olevan halukkaita pulittamaan pussukasta pyydettyä hintaa. Sen sijaan siitä on toistaiseksi tarjottu korkeintaan kymppiä.

Täytyy kuitenkin todeta, että kysyntääkin kasseille on. Tori.fi-palstalla on parhaillaan kolme ilmoitusta, joissa kärkytään sellaista ostettavaksi. Kaikissa havitellaan erityisesti ”korkeimman kastin” violettia kassia, joka siis edellyttää asiakkaalta peräti 25 000 euron shoppailua. Myös sininen ja vihreä kassi kelpaisivat.

Stockmann-kassien myynti- ja ostoilmoituksia Tori-fi-kauppapaikalla.
Stockmann-kassien myynti- ja ostoilmoituksia Tori-fi-kauppapaikalla.

Ostajien mielessä on ilmeisesti ainakin lahjatarkoitus sekä ”'Fake it until you become it' -teema”. Hekään eivät kuitenkaan ole valmiita maksamaan kassista kovin merkittäviä summia, vaan korkein hintaehdotus on 30 euroa.

Nähtäväksi jää, onnistuuko Stockmann sittenkin tekemään statuskasseistaan Marimekko-kassin vertaisen kirppishitin.

Aikuistukaa

Ihmiset ovat käsittämättömän pinnallisia nykyisin, persaukiset juntit näistä innostuu, mitättömyyden joiden täytyy esittää jotain surkean itsetuntonsa pönkäksi.

Ihmettelijä

Onko Stocmannin kassissa piilotettuna SS-riimu peilikuvana? Kaksoisriimun teki Walter Heck. Ne ovat kaksi salamaa, ja nehän toistuvat Stockan kassissa.

Tämä sig-riimu, Siegrune, tai Sig-Rune, on salaisuuksien riimu.

Stockmannin kanta-asiakaskassien värikoodit:

1. taso, vaatii kuuliasuutta ns. prospect-jäsenenä kaksi vuotta

    - ei kassia, vaan unelma kassista

2. taso, probationary, edennyt kassituksen aloittamiseen good standing -kaavan mukaan

    - ei kassia, mutta kassituksen aloitus

3. taso, vaatii 3 000 pistettä eli 3000 euroa, musta:

    - symboli: kuolema, menetys,

4. taso, vaatii 6 000 pistettä eli 6000 euroa, vihreä:

    - harmonia ja tasapaino, uudelleensyntyminen kassin kautta

5. taso, vaatii 10 000 pistettä eli 10000 euroa, sininen:

    - luotettavuus, uskollisuus, alistuvuus, konservatiivisuus

6. taso, vaatii 25 000 pistettä eli eli 25000 euroa, violetti:

   - epäselvyys, katumus ja odotus.

Olisi hyvä saada Stockmannilta selitys asiaan.

YLE TV1 ma 28.10.2019 klo 19.00 ->

Sisältö jatkuu mainoksen alla