Prinssi Williamin ja Katen hääkakun yli kerros otettiin talteen vuonna 2011, ja se tarjoiltiin nyt viikonloppuisessa ristiäisjuhlassa. Kuinka tämä on mahdollista?

Prinssi Williamin ja Cambridgen herttuatar Kate Middletonin huhtikuussa syntyneen kolmannen lapsen, prinssi Louis'n ristiäisiä vietettiin viime viikonloppuna. Ison-Britannian kuningasperheellä on toisinaan mitä erikoisimpia sääntöjä ja perinteitä, ja niitä piisasi myös uuden tulokkaan ristiäisjuhlasta.

Yksityisessä juhlatilaisuudessa yksi isäntäparin tarjoilema suupala oli herkku vuosien takaa, kertoo Huffington Post.

– Ristiäisvieraille tarjoillaan palat kakkua, joka on peräisin Prinssi Williamin ja Katen hääkakusta, kertoo Kensingtonin palatsin tiedote.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Prinssi William ja Kate Middelton avioituivat 29. huhtikuuta vuonna 2011.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Ylin kerros tarjoillaan parin ensimmäisen lapsen ristiäisissä.”

Vuosia vanhaa hääkakkua tarjoiltiin myös pariskunnan vanhempien lasten, prinssi Georgen ja prinsessa Charloten ristiäisissä. Kyse on vanhasta kuninkaallisesta perinteestä, jossa hääkakusta säilytetään kerros tämän kaltaisia tilaisuuksia varten.

Perinne on toisinaan käytössä myös tavallisissa perheissä Iso-Britanniassa, kertoo Kylie Carlson kansainvälisestä hää- ja juhlasuunnitteluakatemiasta.

– Pohjakerros syödään seremoniassa, kun taas keskiosa tarjoillaan myöhemmin. Ylin kerros tarjoillaan parin ensimmäisen lapsen ristiäisissä, Carlson sanoo.

Nainen kuninkaallisen hääkakun takana on Fiona Cairns. Kuva: Reuters 

Prinssi Williamin ja Kate Middletonin hääkakku oli lähes metrin korkuinen ja noin sata kiloa painava. Kakku oli esillä Buckinghamin palatsin aulassa, eikä sitä todellisuudessa edes syöty häissä. Kahdeksankerroksisessa kakussa oli 17 erillistä hedelmäkakkua.

Kakun säilöminen on helpompaa, kun kyse on perinteisestä hedelmäkakusta. The Wedding community -sivuston mukaan perinteinen hedelmäkakku on paras kakku jälleentarjoiltavaksi, sillä se säilyy hyvin ja sen maku muuttuu ajan saatossa jopa paremmaksi, toisin kuin muut maut.

melanie

MN juttu on kopioitu Huffington Post jutusta. Siinä käytetään nimittäin nimityksiä, entinen Kate Midleton ja entinen Meghan Markle, kun puhutaan nykyisistä herttuattarista.
Tämä lienee selitys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla