Richard Beymer ja Natalie Wood olivat West Side Storyn Tony ja Maria: New Yorkin latinokortteleiden Romeo ja Julia.
Richard Beymer ja Natalie Wood olivat West Side Storyn Tony ja Maria: New Yorkin latinokortteleiden Romeo ja Julia.

Näyttelijä Natalie Woodin hieno ura jäi mystisen kuoleman varjoon. Antaako tuore dokumentti vastauksen, mitä Natalielle tapahtui?

Näyttelijä Natalie Woodin kuolema on yksi Hollywoodin kiehtovimmista tosielämän rikosmysteereistä.

Natalie Woodin tunnetuin rooli lienee musikaalielokuva West Side Storyn (1961) Mariana. Tähden on väitetty pelänneen hysteerisesti hukkumista, sillä ennustaja oli ennustanut hänen kuolevan hukkumalla. Ennustus toteutui: Wood hukkui Kaliforniassa Catalina Islandin edustalla 29.11. 1981. Hän oli kuollessaan vain 43-vuotias.

Wood oli ollut purjehtimassa Splendour-jahdillaan yhdessä aviomiehensä, näyttelijä Robert Wagnerin ja heidän näyttelijäystävänsä Christopher Walkenin kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Oliko kyseessä onnettomuus vai itsemurha – vai murhasiko Woodin hänen oma miehensä? 

Sisaren murhateoria

Tätä mysteeriä lähti ratkomaan dokumentaristi Laurent Bouzereau. Tuore dokumentti Natalie Wood: What Remains Behind sai ensi-iltansa HBO Nordicilla  6. toukokuuta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ura jäi kuoleman varjoon. Kuolinsyyntutkijan mukaan Woodin kuolema oli onnettomuus, mutta Natalien sisar Lana on kehitellyt murhateoriaa. Hän on syyttänyt lankoaan Robertia murhaajaksi muun muassa Dr. Phil -ohjelmassa.

Lanan mukaan murhan motiivi olisi ollut mustasukkaisuus. Nataliella ja purjehdusretkelle osallistuneella Christopher Walkenilla oli tekeillä yhteinen scifi-elokuva Brainstorm, ja väitetään, että he olisivat olleet rakastuneita toisiinsa.

Dokumentin näkökulma on Natalien tyttären Natasha Gregson Wagnerin, jonka isä oli tuottaja Richard Gregson. Natashan kasvatti kuitenkin hänen isäpuolensa Robert Wagner. Natashan välit isäpuoleen ovat olleet koko ajan mitä lämpimimmät.

Natasha on jopa saanut 90-vuotiaan Wagnerin puhumaan dokumentissa Natalien kuolemasta – ensimmäistä kertaa. Wagner muun muassa kertoo, miltä on tuntunut elää vuosikymmenien ajan epäilyksen alaisena. 

Ura jäi kuoleman varjoon

Woodin mystinen kuolema on valitettavasti jättänyt varjoonsa tähden upean uran. Dokumentti tarjoilee anteliaasti katkelmia näyttelijän elokuvista.

Wood myös taisteli ensimmäisten naisten joukossa Hollywoodissa palkkatasa-arvon puolesta. Hän vaati saada samaa palkkaa Blake Edwardsin vuonna 1965 ohjaamasta Suuri kilpa-ajo maailman ympäri -komediasta kuin leffan miestähdet Tony Curtis ja Jack Lemmon. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla