Kuvat
Getty Images
Sydämenmuotoisia munakkaita mielitietylle? Mikä jottei, mutta helpompiakin tapoja löytyy.
Sydämenmuotoisia munakkaita mielitietylle? Mikä jottei, mutta helpompiakin tapoja löytyy.

Tie sydämeen käy vatsan kautta, vai mitenkä se meni? Ainakin maailmalla uskotaan näin. 

Listasimme kansainvälisiä lemmenruokaperinteitä, joilla voi piristää niin orastavaa kuin vakiintunuttakin suhdetta.

Kuuba

Kuubassa nainen tietää saaneensa ihailijan, kun mies ostaa hänelle pieniä ruokalahjoja. Naisten työssäkäynnillä on Kuubassa pitkä historia, joten tuloeroilla perinnettä ei voi selittää. Lahjoja pidetään niin selkeänä merkkinä tunteista, että herkkuvirran tyrehtyminen voi herättää epäilyn pettämisestä.

Malesia

Malesialaisessa kirjallisuudessa riisiä pidetään huolenpidon symbolina. Malesialaisen käsityksen mukaan sukulaisuus ei synny verisiteestä vaan yhdessä eletyssä arjessa: jakamalla ateriat, tekemällä yhdessä kotiaskareet. Samalla liedellä valmistetun riisin syöjät ovat yhtä perhettä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Etelä-Korea

Etelä-Koreassa pariskunnilla on vakiintuneita lemmenpäiviä kuukausittain, ja usein juhliin kuuluvat myös herkut. 11.11. kumppanit vaihtavat keskenään suklaisia keksitikkuja, peperoita. Eleellä halutaan osoittaa, että rakas on laiha kuin keksitikku itse – hoikkuus on Etelä-Koreassa tavanomainen kauneusihanne sukupuolesta riippumatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nigeria

Kun Nigeriassa astutaan avioliittoon yoruba-heimon perintein, sulhasen suku muistaa morsiamen perhettä kasalla lahjoja. Jo kihlautumisen yhteydessä sulhanen vastaanottaa listan tavara- ja ruokalahjatoiveista. Tavallisia ruokalahjoja ovat jamssi, sokeri, virvoitusjuomat, makeiset ja keksit. Tällä eleellä kunnioitetaan sukujen yhdistymistä. Hääseremoniassa kun yhdistyy parin lisäksi kaksi perhettä. Hääjuhlien ruoasta on kuitenkin vastuussa morsiamen äiti, joka usein saa apua koko suvultaan.

Yhdysvallat

Suklaalla kuorrutetut mansikat ovat jo ystävänpäiväklisee, ja herkun juuret löytyvät Yhdysvalloista. Mansikassa on C-vitamiinia ja kaakaossa fenyylietyyliamiinia, jotka nostavat seksuaaliviettiä. Todellisuudessa kukaan ei ehkä pysty ahmimaan suklaamansikoita niin suuria määriä, että hormonit alkaisivat hyrrätä, mutta ehkä jo ajatus niistä riittää virittämään sensuelliin tunnelmaan. 

Suomi

Kyllä sitä meilläkin osataan! 'Minä rakastan sinua’ on monille vaikea lause, mutta ainahan voi vaikka leipoa rakkaille pullaa. Tämä pätee myös muihin kuin rakastettuihin. Aikuisille lapsillekin rakkautta voi osoittaa kätevästi vaikka täyttämällä heidän pakkasensa itsepoimituilla marjoilla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla