Kaikenikäiset pääsevät pian opiskelemaan koodausta Hive Helsingissä. Kuva: Shutterstock
Kaikenikäiset pääsevät pian opiskelemaan koodausta Hive Helsingissä. Kuva: Shutterstock

Hive Helsinki -koodarikoulu muutti suunnitelmiaan ja päätti poistaa 30 vuoden yläikärajan.

Kun teknologiatapahtuma Slushissa joulukuussa kerrottiin, että Suomeen on tulossa Hive Helsinki -niminen uudenlainen oppilaitos, uutinen otettiin innolla vastaan – paitsi yli 30-vuotiaiden keskuudessa. Supercellin Ilkka Paanasen ja koodauslähettiläs Linda Liukkaan julkistaman koodarikoulun hakijoiden ikähaarukka oli nimittäin rajattu 18–30-vuotiaisiin.

Moni 31 vuotta täyttänyt joutui siis pettymään. Myös Me Naisten Varpu Varpela kirjoitti uutisen jälkeen, että Suomessa olisi syytä kiinnittää enemmän huomiota 40-60-vuotiaiden tulevaisuuden työnäkymiin:

Meidän pitäisi enemmän puhua siitä, millaisia näköaloja ja hommia tulevaisuuden työelämällä on tarjota nykyisille 40-, 50- ja 60-vuotiaille. Kolmekymppisenä minulla on valtaosa työurastani vielä edessä. Haluaisin uskoa, että voin tehdä sen aikana vielä vaikka mitä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Palautevyöryn myötä Hive Helsingin hallituksen puheenjohtajana toimiva Linda Liukas lupaili, että vaikka oppilaitoksen toiminta oli tarkoitus suunnata alkuvaiheessa kapeammalle ikäryhmälle, ikärajoja mietittäisiin vielä uudelleen.

Näyttää siltä, että näin on tosiaan tapahtunut. Hive Helsinki nimittäin tiedotti tänään, että odotettua laajemman kiinnostuksen vuoksi kouluun voi sittenkin hakea iästä riippumatta.

– Olemme olleet todella otettuja ja iloisesti yllättyneitä Hive Helsingin herättämästä valtaisasta kiinnostuksesta. Monet yli 30-vuotiaat ovat toivoneet mahdollisuutta hakea kouluun jo ensimmäisissä opiskelijahauissa, perustelee Hive Helsingin johtaja Minna Kivihalme.

Alkuvaiheen ikärajat perustuivat Hive helsingin esikuvan, ranskalaisen École 42 -koulun, sekä sen muiden kansainvälisten vastineiden toimintatapaan. Niissä ikäskaalaa on laajennettu vähitellen.

Kivihalmeen mukaan ikärajattomuus sopii kuitenkin hyvin koulun toimintaperiaatteisiin.

– Haluamme muuttaa vallitsevat käsitykset koodaajista ja koodauksesta. Siksi etsimme opiskelijoiksi lahjakkuuksia kaikilta elämänalueilta, kaikista sukupuolista ja monenlaisella elämänkokemuksella. Ikärajattomuus sopii hyvin tähän ajatteluun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla