Peter Nyman kysyi Twitterissä, onko lapsellista kieltäytyä ostamasta intiimituotteita vaimolleen ja sai aikaan melkoisen kohun. Vaan ei hätä ole tämän näköinen: Meillä on neuvot, joilla aloittelijakin selviytyy kuukautissuojaostoksista suorastaan leikiten.

Onko mies lapsellinen, jos kieltäytyy ostamasta vaimolleen terveyssiteitä ja tamponeja? Tätä kyseli juontaja ja uutisankkuri Peter Nyman Twitterissä lauantaina.

Nyman kirjoitti, että kieltäytyi hymyillen, kun hänen vaimonsa pyysi häntä ostamaan terveyssiteitä ja tamponeja.

– Vastasin, että joku raja, edelleen hymyillen. Vaimon mielestä olen lapsellinen. Olenko? Pitäisikö tässä vain olla kylmän rationaalinen ja asiallinen? Nyman kirjoitti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nymanin kysymykset saivat ymmärrettävästi Twitter-kansan hämilleen sukupuolesta riippumatta. Vastauksissa muistutettiin, että kuukautiset ovat maailman luonnollisin asia, ja ettei miehuus suinkaan kärsi tamponiostoksista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Esimerkiksi europarlamentaarikko Ville Niinistö kehotti jättämään tabut historiaan.

– Noita on tullut pyynnöstä aika ajoin ostettua jo parinkymmenen vuoden ajan. Helppo löytää, löytyy joka lähikaupasta. Lähtökohtaisesti parisuhteessa on mukavaa tehdä toiselle palvelus, kaikille hyvä mieli, kohteliaisuus ei ole mitenkään nolostuttavaa, Niinistö kirjoitti.

Moni kommentoija myös uumoili, että Nyman provosoi tarkoituksella.

– Pakko olla vitsi. Tai vedonlyönti. Kukaan järkevä suomalainen mies ei tosissaan tällaista enää kysy 2020, kirjoitti yksi twiittaja.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että noin puolitoista tuntia ensimmäisen twiittinsä jälkeen Nyman pahoitteli kirjoituksensa provokatiivista sävyä. Samalla hän korjasi, että on toki ostanut kuukautissuojia lukuisia kertoja.

– Tämä kysymys vain heräsi eräässä (miesten) keskustelussa. Ei ollut vitsi, vaikka muoto liian epäasiallinen, Nyman selitti.

Hän myös kiitteli suuresta kommenttimäärästä ja totesi, että olisi muotoillut asian vitsailematta, jos olisi ymmärtänyt, kuinka paljon tunteita aihe herättää.

Se, mikä Nymanin alkuperäisen twiitin tarkoitus oikeastaan alun alkaen oli, jäi kaikessa tohinassa hieman epäselväksi, joskin twiiteistä voisi tulkita, että tarkoitus oli herättää aiheesta keskustelua.

Siltä varalta, että jossain kuitenkin vielä on ihminen, joka ei voi ostaa kuukautissuojia, päätimme laatia pettämättömät ohjeet kauppareissulle. Näin homma sujuu taatusti:

  1. Mene kauppaan.
  2. Etsi kuukautissuojien sijainti. Kysy tarvittaessa myyjältä neuvoa.
  3. Nappaa kuukautissuojapakkaus ostoskoriin tai -kärryihin. Pro tip: Oikea tuote kannattaa varmistaa toimeksiantajalta, niin vältyt hutiostoksilta. Pyydä vaikka lähettämään kuva tuotteesta jo etukäteen. Twitterissä vinkataan myös videopuhelumahdollisuudesta.
  4. Kävele kassalle.
  5. Maksa ostokset.
  6. Poistu kaupasta.

P.S. Terveyssiteet ja pikkuhousunsuojat eivät ole sama asia.

Nyman selittelee, että "olisin kirjoittanut vitsailematta, JOS OLISIN TIENNYT, miten tähän suhtaudutaan."

Missä kohtaa ja miten sekä miksi hän "vitsaili", asiaa Twitterissä kysyessään?

Ja mitä hän ei tiennyt? Sitä, että muut miehet suhtautuvat kuukautisiin ja siteisiin luontevasti?

Nymanille tähän sopii hyvin katoava kansanperinne: "Älä selitä, se pahentaa tilannetta"

Petra Virtanen

Vierailija

Keski-ikäinen äijä ei osaa ostaa keski-ikäiselle muijalle terveyssiteitä ja muija ei osaa kertoa, mikä niistä pitäisi ostaa. Voi kyynel, ihan aikuisten oikeasti. Olin hilkun päälle parikymppinen, kun lähetin silloisen poikaystäväni samalle asialle. Silloin ei ollut älykännyköitä kameroineen, mutta prikulleen oikean paketin kanssa hän takaisin tuli, eikä muuten lähtiessään nillittänyt asiasta yhtään! Kaikkea aktuaalista v****a täällä silmien eteen osuukin!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla