Kodin Kuvalehti
Kuulostaako tutulta: ”Keltainen sopii sulle tosi hyvin!” Mutta jo maksaessasi tiedät, ettet tule käyttämään vaatteita koskaan.
Kuulostaako tutulta: ”Keltainen sopii sulle tosi hyvin!” Mutta jo maksaessasi tiedät, ettet tule käyttämään vaatteita koskaan.

Joskus on vaan tosi vaikea sanoa ei, vaikka haluaisi ja pitäisi. Listasimme tilanteita, joissa kieltäytyminen olisi kannattanut. Tuntuuko tutulta?

 1. ”Olen monta kertaa päässyt vanhempainryhmän viralliseksi leipojaksi, kun aina pullautan suustani: kai mä nyt yhdet mokkapalat voin tehdä.”
 2. ”Hyvä ystäväni tuo aina mukanaan juustoja, joita en pysty syömään. Olen yrittänyt kertoa tätä hänelle, mutta yhä vain saan juustoja – ilmeisesti, koska hän tykkää niistä niin paljon itse.”
 3. ”Suostun jatkuvasti tekemään asioita, joita en ihan oikeasti haluaisi tehdä. Havahduin asiaan, kun kävin vaikeassa elämäntilanteessa terapeutilla, joka oli kuin herttainen mummo kotivastaanotollaan puutalossa. En hennonut sanoa hänelle, etten enää tuntenut tarvetta tapaamisiimme, joista piti pulittaa 80 euroa per tunti. Niinpä lähdin istunnosta aina uusi aika sovittuna, vain mielessäni kovaa sadatellen. Lopulta ’jätin’ terapeuttini tekstiviestillä eli peruutin aikani jonkin tekosyyn varjolla enkä palannut enää koskaan asiaan. No, ainakin opin kalliisti, että minun täytyy tehdä jotain tarpeelleni miellyttää kaikkia kustannuksiin katsomatta!”
 4. ”Olin juuri sanomassa kaupustelijalle no thank you, kun kissa hyppäsi keinutuolista ja kävi myyjän päälle. Ostin sitten myynnissä olleen kamalan kiiltävän taulun.”
 5. ”Gynekologini kysyi, otettaisiinko perustutkimuksen lisäksi ultra. En kehdannut sanoa ei, vaikka tiesin, että lasku olisi satasia enemmän, mihin olin varautunut.”
 6. ”Puhelinliittymää uusiessa tarjottiin hirvittävän tärkeää pilvilinnaa. En tajunnut, mistä myyjä puhui, enkä kehdannut kysyä. En vieläkään tiedä, mitä pilvilinnalla tehdään, tai kuinka paljon se maksaa lisää.”
 7. ”Vanhempani kertoivat ostaneensa uuden imurin, kun niin mukava mies tuli sitä kotiin myymään. ’Oikein hävetti, kun myyjä imuroi sohvaa ja sai siitä irti tuhottomasti likaa’, äitini perusteli ostosta. Imuria on vaikea käyttää, eivätkä vanhempani tee hienoilla lisätoiminnoilla mitään.”
 8. ”Taloyhtiössämme pähkäiltiin lipputangon paikkaa. Tulin työmatkasta hikisenä kotiovelle, jossa odotti hallituksen puheenjohtaja. Sanoin, etten nyt mitenkään ehdi jutella, kun täytyy viedä koira ulos. Mies ei ottanut kieltoa kuuloonkaan vaan tuli perässäni sisälle. Siinä hän sitten kertoi lipputangosta ja seurasi, kun vaihdoin vaatteeni ja kävin vessassa. Lähdimme samalla ovenavauksella ulos eikä puhe siinäkään vaiheessa ollut tauonnut.”
 9. ”Vaatekaupassa kysellään aina euroa Unicefille. En koskaan kehtaa sanoa ei.”
 10. ”Erehdyin menemään kauppakeskuksessa ilmaiseen meikkiin. Siitä tuli hirveä, mutta en kehdannut kertoa totuutta, kun kerrankin sain jotain ilmaiseksi.”
 11. ”Ravintolassa meitä palveli sydämet sulattava tarjoilija. Pizza oli kuitenkin niin pahaa, että piilottelimme sitä lautasliinan alle. Vakuuttelimme silti, että ihan sikahyvää oli ja luikimme laskun maksettuamme saman tien pöydästä pois.”
 12. ”Mummuni tarjosi aina kivikovia pullia ja sämpylöitä, jotka piilotin laukkuuni. Koskaan en raaskinut sanoa mitään mummulle.”

Onneksi en sanonut ei – eli joskus voi onnistaakin!

”Optikko vakuutti, että kalliimmat piilolinssit olisivat rutkasti paremmat mitä tavallisesti käytin. Onneksi en kehdannut kieltäytyä, sillä linssit todella ovat hintansa väärtit!”

Jatka listaa kommenteissa. Missä tilanteessa et ole kehdannut sanoa ei?

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla