Vähävaraisten terveydenhoidossa on usein puutteita. Osa ei pääse lääkäriin ajoissa, koska julkisen puolen jonot ovat pitkiä, mutta yksityiseen ei ole varaa. Onko rahattomuus vaikuttanut sinun terveyteesi jotenkin? Vastaa kyselyyn, ja autat jutunteossa. 

Syöpäseulonta jää sosiaalisesti heikommassa asemassa olevilta naisilta liian usein väliin, kerrotaan Syöpäjärjestöjen tällä viikolla julkaistussa tiedotteessa. 

Suuria eroja on havaittavissa rintasyöpäseulontaan osallistumisessa etenkin työelämän ulkopuolella ja työelämässä olevien naisten välillä. Sosioekonomisesti heikommassa asemassa olevien naisten osallistumisaktiivisuus on alimmillaan vain 62 prosenttia, kun taas hyvässä sosioekonomisessa asemassa olevista jopa 87 prosenttia käy kutsun tullen mammografiatutkimuksessa.

Paitsi sosioekonomisesti heikommassa asemassa olevien, myös vähävaraisten terveydenhoidossa on puutteita. Osalla suomalaisista on vaikeuksia päästä lääkäriin, koska julkisen puolen jonot ovat pitkät, mutta yksityiselle ei ole varaa mennä. Ne, joilla on varaa maksaa yksityisestä lääkäristä, saavat nopeammin ei-kiireellistä apua, kuten tutkimuksia ja ennaltaehkäisevää hoitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Rahan puute voi aiheuttaa myös muunlaisia terveysongelmia. Monet liikuntaharrastukset maksavat. Kaikilla ei ole varaa ostaa tarpeellisia lääkkeitä. Jotkut elävät niin kädestä suuhun, että esimerkiksi stressin tai mielenterveyden hoitoon ei riitä voimavaroja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Me Naiset tekee nyt aiheesta juttua. Onko sinulla ollut terveysongelmia rahan puutteen vuoksi? Vastaa alla olevaan kyselyyn. Olemme sitoutuneet suojaamaan vastaajien yksityisyyttä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla