Kuvat
Sanoma-arkisto
Siinä niitä olisi muutama vaihtoehto. Nimiä siis.
Siinä niitä olisi muutama vaihtoehto. Nimiä siis.

Etunimen vaihtamiseen voi olla mitä erilaisimpia syitä. Me Naiset kerää nyt tarinoita nimenmuutosten takana.

3 650 suomalaista muutti etunimensä virallisesti vuonna 2017, ja nimeään vaihtavien määrä on kasvussa. Suomessa nimensä voi muuttaa tekemällä muutoshakemuksen maistraattiin. Se maksaa 45 euroa.

Miksi ihminen sitten haluaa muuttaa nimensä? Kenties se ei vastaa omaa sukupuoli-identiteettiä, kirjoitetaan jatkuvasti vaivaksi asti väärin tai aiheuttaa maistraatin nimiseulasta huolimatta muuta haittaa.

Erikoisempiakin syitä on. Yrittäjä Tomi Kuikka, entiseltä kokonimeltään Tomi Kaius Kuikka, muutti etunimensä muotoon Tomi Pasi Kaius Kuikka voidakseen antaa vuokravessayritykselleen nimen Pasi Kuikka. Pasi Kuikka -nimisen yrityksen voi nimittäin omistaa vain samanniminen henkilö. Kuikka kertoi muutoksen taustoista kesällä Helsingin Sanomien haastattelussa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tomi Kuikka halusi antaa vessayritykselleen nimen Pasi Kuikka.
Tomi Kuikka halusi antaa vessayritykselleen nimen Pasi Kuikka.

Me Naiset haluaakin nyt selvittää, millaisten syiden takia suomalaiset muuttavat oman etunimensä. Kertomalla tarinasi alla olevalla lomakkeella autat jutun teossa.

Kysely on päättynyt ja palkinto arvottu. Kiitos kaikille osallistuneille!

Kaikkien vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kotimaisen HETI-tuoteperheen käsisaippua ja kylpyhuoneen pesuaine. Palkintopaketti on arvoltaan noin 10 euroa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla