Lintumaailman yksi uljaimmista lajeista on juuri nyt netin kiinnostavinta katseltavaa. Älä missaa tätä!

Viime aikoina erilaiset 24/7-nettilivet ovat kasvattaneet valtavasti suosiotaan. Niiden kautta olemme päässeet seuraamaan esimerkiksi norppia, liito-oravia, jättilumpeen avautumista ja Prisman kassaa. Kaikki livet ovat onnistuneet herättämään oman, uskollisen katsojakuntansa.

Mutta nyt on kuulkaas startannut ihan uudenlainen live, jota jokaisen kannattaisi katsoa: nimittäin merikotka-live!

Pohjanmaan Merikotkat ry:n pyörittämässä merikotka-livessä seurataan Vaasassa asustelevan merikotkan pesintää. Nyt kuvattavassa pesässä on yksi poikanen. Ylen mukaan pikkuinen on hieman yli kuukauden ikäinen ja painaa noin kolme kiloa.

Mitä pesässä tapahtuu?

Tällä hetkellä poikanen lähinnä pötköttelee ja ruokailee pesässä. Muutaman viikon päästä kaveri kuitenkin aloittaa lentoharjoittelut.

Parasta merikotka-livessä on ehdottomasti se, että siinä missä esimerkiksi norppa-liven katsoja saattaa joutua odottamaan pitkiäkin aikoja Pullervon ilmaantumista, pikkuinen merikotkanpoikanen touhuaa ruudulla koko ajan.

Pohjanmaan Merikotkat ry:n julkaisemalla Facebook-videolla näkyy, kuinka emo ruokkii poikastaan:

Tutkimattomat ovat merikotkan tiet

Merikotkan pesintää on yritetty kuvata jo useana vuonna, mutta suunnitelmat ovat ennen tätä aina kosahtaneet. Syy piilee merikotkan ailahtelevaisessa luonteessa: uljaalle linnulle on tyypillistä tehdä useita pesiä. Vasta viime hetkellä ennen pesintää kotka valitsee, mihin poikasensa pyöräyttää.

Vaikka merikotka-live on katsojalle hauskaa viihdettä, sillä on myös varsin tärkeä tarkoitus. Kuvaamisen avulla kerätään tietoa harvinaisesta esimerkiksi poikasten ruokavaliosta.

Vuoden (lähes) jokaisena päivänä juhlitaan jotain. On päiviä, jolloin lisätään tietoutta yhteiskunnallisista epäkohdista ja täysin höpöhöpöpäiviä, jotka ovat vain meidän iloksemme!. Tämä generaattori paljastaa, mitä päivää vietetään sinun syntymäpäivänäsi! 

Ohjeet: Syötä generaattoriin oma syntymäpäiväsi tai mikä tahansa päivämäärä. Saat tulokseksesi enemmän tai vakavan juhlapäivän, jota vietetään kyseisenä päivänä. 

Yllättikö tulos? Kerro tuloksesi kommenteissa ja jaa testi somessa, jotta saat selville, mitä juhlia kavereidesi syntymäpäivinä vietetään. 

–Taidamme olla vähän erilainen marja kuin muut täällä Marjaniemessä, Varpu (vas.), Aicha ja Linda sanovat. Lindan sylissä Aichan tytär Lluvia. Kuva: Amanda Aho
–Taidamme olla vähän erilainen marja kuin muut täällä Marjaniemessä, Varpu (vas.), Aicha ja Linda sanovat. Lindan sylissä Aichan tytär Lluvia. Kuva: Amanda Aho

Vielä vuosi sitten Varpu, Aicha ja Linda eivät tunteneet toisiaan. Nyt he asuvat lapsineen yhteistä omakotitaloa kuin suurperhe.

Eteisen naulakko kantaa raskasta takkikuormaa. Hyllykkö tursuaa pieniä saappaita, talvikenkiä, sandaaleja ja pyöräilykypäriä. Ensimmäinen ajatus on, että tässä Helsingin Marjaniemessä sijaitsevassa kaksikerroksisessa 166 neliön omakotitalossa elää todellinen suurperhe.

Tavallaan luulo...