Tori.fi on pullollaan myynti-ilmoituksia erikoismukeista, joista pyydetään satojen eurojen hintaa. Perinteisesti muumimukien arvo on noussut vasta vuosien kuluttua.

Tove Janssonin syntymäpäivän kunniaksi julkaistu Muumin päivän -muki on herättänyt närää myyntivoittoja tavoittelevien harrastajien keskuudessa. Muun muassa Feissarimokissa julkaistiin kuva viestiketjusta, jossa keskustelijat tuohtuivat mukien jälleenmyyntiarvosta: erikoismukeja haalittiin myytäväksi, mutta odotusten vastaisesti mukit eivät nyt menekään kaupan satojen eurojen hintaan.

– Kokeeko kukaan muu tulleensa huijatuksi Muumin päivä -mukin kohdalla?, kysyy yksi pettynyt Facebookissa.

– Annettiin ymmärtää, että kyseessä on harvinainen muki, jonka arvo nousee tuhansiin euroihin. Minä ja monet muut jonottivat pitkään ja sijoittivat suuria summia mukeihin. Nyt netissä on ollut näitä pitkään myynnissä hintaan 100 euroa kappale. Tori.fi täynnä mukeja! Loppua ei näy eikä kukaan osta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös toinen Facebook-keskustelija osoitti karvaan pettymyksensä mukeja kohtaan:

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Mulla on nyt kuusi mukia, joilla en tee mitään! En olisi ostanut, jos tän olisin tiennyt.

Tällä hetkellä kysynnän ja tarjonnan suhde ei ole kohdannut, ja sekös monia kismittää.

Torissa mukeja näyttää olevan myynnissä runsaasti ja hyvin korkein hinnoin. Tällä hetkellä myynti-ilmoituksia on 60 kappaletta, ja jokaisen mukin hinnaksi on määritelty 100–350 euroa. Mukin alkuperäinen hinta on 29,90 euroa. Mukeja on myynnissä myös Huuto.netissä sekä muilla netin kirppispalstoilla.

Erikoismukeille povataan usein hyvää jälleenmyyntiarvoa, joten siksi ne tuppaavat keräämään harrastajien hysteriaa ympärilleen – arvokkaimmista keräilyharvinaisuuksista voi saada jopa tuhansia euroja. Moni sen sijaan odotti mukien jälleenmyyntiarvon olevan korkea välittömästi, vaikka perinteisesti muumimukit ovat nostaneet arvoaan vasta vuosikymmenien kuluessa.

Mukin valmistaja Arabia ei ole missään vaiheessa paljastanut mukien tarkkaa myyntimäärää, mutta Arabian mukaan tuotetta on valmistettu hyvin rajoitettu erä. Arabian tiedotteessa kerrotaan, kuinka erikoismuki myytiin loppuun alle 12 tunnissa myynnin aloittamisesta. Innokkaimmat harrastajat jonottivat mukia jo edellisenä iltana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla