Äiti-vauvakimpussa voi käyttää sesongin kukkia, ja esimerkiksi pionit toimivat hyvin. Kuva: Shutterstock
Äiti-vauvakimpussa voi käyttää sesongin kukkia, ja esimerkiksi pionit toimivat hyvin. Kuva: Shutterstock

Napanuorakimpussa on kaksi kukkakimppua, jotka on yhdistetty toisiinsa nauhalla.

Napanuorakimppuja, tai toiselta nimeltään äiti-vauvakimppuja, annettiin 80- ja 90-luvuilla tuoreille äideille paljonkin. Vuosituhannen taitteessa tapa väheni, mutta nyt nämä kukkakimput ovat nousseet taas muotiin.

Floristimestari Pirjo Koppi kertoo, että äiti-vauvakimpussa on kaksi matalaa kukkakimppua, joista toinen on isompi ja toinen pienempi. Kimput kiinnitetään toisiinsa nauhalla, joka symboloi napanuoraa. Äidin kukkakimpussa voi olla kiinni useampikin pieni kimppu, jos äiti on esimerkiksi synnyttänyt kaksoset.

– Kimpuista voi tehdä myös yksilöllisiä: ei ole pakko mennä stereotypisten sukupuoleen liitettävien värien mukaan. Perusidea kuitenkin on, että kimpuissa olisi samoja kukkia, ja ne olisivat muuten samanlaiset, paitsi kooltaan, Koppi kertoo. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Myös sillä on merkitystä, viekö kimpun synnytyslaitokselle vai kotiin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Jos kimppu viedään jo laitokselle, se kannattaa kertoa etukäteen. Näin floristi voi huomioida kukkien valinnassa sen, että kimppua ei tehdä niistä tuoksuvimmista kukista, Koppi muistuttaa.

Myös Instagramin perusteella tämä ysäriäideille tuttu tapa on taas tulossa muotiin. Tunnisteella napanuorakimppu löytyy yli sata kuvaa kauniista kukka-asetelmista. 

Kuva: Instagram / @vanhassakansakoulussa
Kuva: Instagram / @catalinashome
Sisältö jatkuu mainoksen alla