Matkailu vuonna 2019: eksoottisia wifi-salasanoja ja uuden nimisiä operaattoreita, mutta ihan sama some kuin kotona.

Sellainen vitsi on, jossa tyyppi tulee baariin ja kysyy tiskillä ensimmäiseksi, että ”Mikä on wifin salasana.” Baarimikko sanoo, että ”Ensin pitää ostaa jotain”, jolloin tyyppi ostaa kokiksen ja kysyy sitten uudestaan wifin salasanaa. No, sehän on tietysti ensinpitääostaajotain, kaikki yhteen ja pienellä.

Ehe ehe. Mutta olin juuri ryhmämatkalla, joka oli vähän kuin viikon mittainen wifivitsi. Verkkovierailu oli kohdemaassa kallista, joten hätääntynyt ”What’s the wifi password” kajahteli hotellien auloissa, ravintoloissa ja gondolihisseissä.

Tarjoilijat tulivat tottuneesti pöydän viereen kertomaan ensin wifin salasanan ja pitivät sitten pitkän tauon, jonka aikana me turistit huuliamme liikutellen ja otsat rypyssä näpyttelimme puhelimiamme. Mitään ei tapahtunut, ennen kuin kaikilla oli internet-yhteys. Sitten voitiin rentoutua, tilattiin kuplavettä ja viiniä, katsottiin ensimmäistä kertaa, minkälaiseen paikkaan sitä olikaan tultu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sitten seurasi uusi tauko, jonka aikana otettiin kuva ja postattiin se Instagramiin. Se näytti hölmöltä ja tuntui urpolta varsinkin niinä kertoina, kun oman puhelimen akku oli lopussa ja olisi halunnut jutella jonkun kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitään ei tapahtunut, ennen kuin kaikilla oli internet-yhteys.

Turistioppaan mielestä pohjoismainen ryhmämme oli somen kanssa aivan maltillinen. Monet eivät kuulemma edes tervehdi, kun heitä on lentokentällä vastassa. He tulevat vain laumana suoraan kohti toistellen maanisesti ”WHAT'S THE WIFI PASSWORD” -lausetta. Paikallisista turistibusseista piti kokeilun jälkeen poistaa koko wifi, koska kävi ilmi, että kukaan ei somen selaamiseltaan kuunnellut, mitä opas haasteli mikrofoniinsa. Hän joutui sitten selittämään samat asiat moneen kertaan. 

Kotimatkalla luin romaanin.

Lentokoneessa kotimatkalla luin romaanin. Tuosta noin vain, parissa tunnissa, koska lentokoneessa ei ollut wifiä. Harvoin tulee nykyään luettua, koska useimmissa paikoissa wifi toimii, ja silloin pääsen toteuttamaan ihmisyyttäni selaamalla mainoksia ja ystävieni ottamia kuvia.

Romaania voin suositella: se oli viihdyttävä kertomus nykykolmekymppisen elämästä, joka on täynnä toisaalta vanhanaikaisia paineita perheellistyä ja toisaalta uudenlaisia paineita näyttää täydelliseltä Instagramissa. Päähenkilö Tori tapasi ystäväänsä ihan tietyssä kahvilassa, koska sen kahvi näytti parhaalta suoraan ylhäältä kuvattuna.

Lentomatkailua ei voi nykyään suositella, vaikka se onkin ilmeisesti someriippuvaisen ihmisen ainoita mahdollisuuksia keskittyä kirjaan tai elokuvaan. Jos joku vielä omistaa sähköttömän mökin jossakin korvessa, voisi olla bisnesmielessä fiksua pitää siitä kiinni. Se tulee vielä olemaan haluttu majoituspaikka, kun milleniaalit etsivät vieroitusretriiteille sopivia paikkoja.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla