Me Naiset
|
ME NAISET
Älkää loukkaantuko! Kyllä eläinystäväkin voi olla taapero, teini, ukki tai äiti. Kuva: Shutterstock
Älkää loukkaantuko! Kyllä eläinystäväkin voi olla taapero, teini, ukki tai äiti. Kuva: Shutterstock

Luulit ehkä olevasi kaveri, mutta saatatkin olla mummokaveri, ukkikaveri tai teinikaveri.

Tiedätkö, mikä on äitikaveri? Niinpä, se on Suomessa nainen, joka on kanssasi yhtä aikaa perhevapaalla ja jonka lasta vertailet omaasi. Isäkaveri on sama, mutta miehillä.

Mutta uutinen: Äitikaveri tarkoittaa englanninkielisessä maailmassa aivan eri asiaa, eikä se silti tarkoita sitä kaveria, joka on aina paksuna tai raahaa lapset mukaan bileisiin. Mom Friend onkin sellainen ihana, tärkeä ja vähän rasittava ystäväpiirin jäsen, jolla on aina kynsisakset mukana, joka huolehtii  toiset turvallisesti kotiin ja varmistaa, että kaikilla on lämmintä päällä. 

Pitäisikö tällaiselle äitikaverille olla oma sanansa? Ehkä! Mutta oikeaa sanaa odotellessa voidaan jo lanseerata kaikki muut perheenjäsenystävät. Kuka seuraavista sinä olet?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Isäkaveri (Dad Friend)

Se ystäväpiirin henkilö, joka mielellään neuvoo muita. Periaatteessa rennompi kuin äitikaveri, mutta tarkka turvallisuusasioissa. Tykkää puujalkavitseistä, osaa alkeistason nikkarointitöitä, pystyy tekemään ruokaa. Näyttää tyylin puolesta siltä, että jonkun muun kannattaisi joskus ostaa hänelle vaatteita.

Isoisäkaveri (Grandpa Friend)

Se hahmo, jolle pitää aina sanoa kaikki kahteen kertaan joko kuulovaurion tai alentuneen ymmärryksen takia. Ukkikaverin elinkelpoisuus huolestuttaa ystäviä: hänellä on reumaoireita, suolisto-oireita ja yleensä niin kipeä selkä, ettei häneltä voi pyytää apua mihinkään. Äreä, konservatiivinen, muutosvastarintainen, mutta lämminsydäminen tyyppi! Hyvä bilettäjä ja huvittava tanssija, jos pääsee väsymysvaiheen yli.

Isoäitikaveri (Grandma Friend)

Mummokaveri on vähän kuin äiti, mutta leppoisampi. Hän ei tuomitse, jos hänelle uskoutuu noloista asioistaan, ja siksi hänelle tulee uskouduttua. Isoäitikaveri lähtee aina aikaisin nukkumaan, mutta voi olla, että se ei johdu väsymyksestä vaan siitä, että hän haluaa aikaa omille, eksoottisille isoäitiharrastuksilleen. Isoäitikaveri vaikuttaa olevan välillä hiukan pihalla, mutta hän terästäytyy, jos lähellä on ristikkoja tai tietovisailuja. Rasittuu nuorisomusiikista, paitsi 60-luvun nuorisomusiikista.

Perheen teini -kaveri

Teinikaveri saa muun ystäväpiirin näyttämään järkeviltä, kypsiltä aikuisilta – muiden on pakko joustaa, koska teini ei voi itselleen mitään. Perheen teini pitää ottaa yksilöllisesti huomioon: hänellä on oma vuorokausirytminsä, oma jaksamisen tasonsa, oma ruokavalionsa ja oma erityislaatunsa. Asioilla on taipumus pyöriä hänen ympärillään. Hän on herkkä ja herttainen ihminen, mutta vähän raskas. 

Taaperokaveri

Tämä on se hellyttävä pikkusisartyyppi, josta pitää pitää erityistä huolta. Taaperssonin lähettyvillä on hurja sotku, hänellä on paidassa söhryä ja kengät hukassa. Kun taapero tulee kylään, pitää muistaa, että hän ei syö sieniä, sipulia, kalaa, korianteria, outoja mereneläviä tai voimakaan makuisia juustoja.

Isosiskokaveri

Hyödyllinen henkilö, joka auttaa vaikeissa hommissa, lainaa vaatteita tarvittaessa ja on ikään kuin aina kaksi vuotta edellä kaikessa: osaamisessaan, trendien seuraamisessa, uralla, elämän käänteissä. Isosiskolle asiat ovat helppoja ja häneltä uskaltaa pyytää apua. Kadehdittava, mutta todella kiva tyyppi.

Jarmo setä -kaveri

Kaveripiirissä on usein myös tämä hahmo, joka hengailee mukana hyväntuulisena ja on ilmeisesti kaikkien tuttu, vaikka kukaan ei oikein tiedäkään, mitä hänelle kuuluu. Jarmo-setä pitää tunnelmaa yllä, nauraa oikeissa kohdissa ja on turvallinen vakiohenkilö. Jarmo-sedän persoonasta voi paljastua vaikka mitä jännää, jos joku tulee joskus kysyneeksi.
 

puttepossu

pappa on jonkinverran isäkaveri ja puolisonsa(minä) isoäitikaveri näitä päästään olemaan kivasti silloin tällöin ja välillä ystävänkin lapsille hehheh kun saa olla hauska ja villi ja hupaisakin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla