Saariselällä sijaitsevat Kakslauttasen lasi-iglut ovat vauraiden matkailijoiden suosiossa. Kuva: Shutterstock
Saariselällä sijaitsevat Kakslauttasen lasi-iglut ovat vauraiden matkailijoiden suosiossa. Kuva: Shutterstock

Lapin ilmasto-olot ja Instagram-yleisön odotukset vähäpukeisuudesta ovat hankala yhtälö.

Suomen Lappi on yksi maailman hienoimmista paikoista, ja viimeistään tänä talvena se on tajuttu maailmallakin. 

Marraskuussa osin lumetonta Lappia vielä mollattiin craplandiksi, mutta joulu- ja tammikuussa Lapissa on riittänyt lunta sekä ihastelevia turisteja. Matkailijoiden joukossa on ollut myös tunnettuja nimiä, kuten joulua Lapissa viettäneet Shakira ja Gerard Piqué sekä joulupukin luona vieraillut Monacon ruhtinasperhe. 

Lapin henkeäsalpaavan upeat maisemat huomioon ottaen ei ole ihme, että kansainväliset tähdet ovat jakaneet lomakuviaan innolla Instagramissa. Osalle tunnetuista turisteista paikallinen ilmasto lienee kuitenkin aiheuttanut haasteita. Moni Instagram-vaikuttaja kun esiintyy yleensä kuvissaan hyvin vähissä vaatteissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pikkutopissa ”Rovaneimellä”

Esimerkiksi kolumbialaislähtöinen malli Juliana Mizon uhmasi pakkasta Lapin-vierailullaan vuodenvaihteessa. Juliana poseeraa Suomen-lomalla otetuissa Instagram-kuvissaan ohuissa neuleissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JULIANA (@julimizon) on

Kylmyydestä huolimatta Lappi oli Julianalle ilmeisen mieleinen kokemus:

– Minä jään tänne, kiitos, hän kirjoittaa yhden kuvista yhteydessä.

Thaimaalainen näyttelijätähti Woranut Bhirombhakdi vieraili tammikuussa Rovaniemellä – tai siis paikassa ”Lapland Rovaneime”, kuten hän oli Instagramiin merkinnyt. 

Kotimaassaan suosittu saippuaoopperanäyttelijä on sonnustautunut kuvaa varten värikkääseen pikkutoppiin ja turkkiin. Höyryävästä hengityksestä voi päätellä, että kevyessä asussa poseeraaminen ei ole ollut lämmintä puuhaa.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Woranuch BhiromBhakdi (@nuneworanuch) on

Alusvaatekuva ja kuvahuijaus

Jos ei pikkuhepeneissä ulkosalla poseeraaminen ole helppoa, niin sitä ei ole myöskään täydellisen maiseman löytäminen kuvan taustaksi. 

Italialaisen koripalloilija ja malli Valentina Vignalin Lapin-loma alkoi niin kuin tunnettujen kaunotarten Lapin-lomat näköjään alkavat: vähissä vaatteissa ulkosalla. 

Jouluaattona Instagramissa julkaistussa kuvassa Valentina ja hänen ystävänsä toivottavat hyvää joulua pelkkiin alusvaatteisiin, talvikenkiin ja tonttulakkeihin pukeutuneina. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viola Valentina Vignali (@valentinavignali) on

Alusvaatekuvan taustaksi ei sattunut osumaan erityisen upeaa maisemaa, mutta Ilta-Sanomien mukaan malli jakoi Instagram-tilillään muita, erittäin kauniita maisemakuvia. Nopeasti kuitenkin paljastui, että kuvat oli napattu luvatta ammattivalokuvaajien tileiltä. 

Kunnon karvahatut

Osa Lapin-vieraista ymmärtää talvivaatteiden päälle.

Esimeriksi Hollywood-näyttelijä Margot Robbielta ja hänen puolisoltaan säänmukainen mukeutuminen näyttää sujuvan keskimääräistä paremmin. Instagram-kuvien perusteella pariskunta nautti Lapin-visiitistään muhkeissa karvahatuissa ja toppatakeissa. 

Margotin kuvissa ei ole sijaintimerkintää, mutta kuvatekstistä löytyy lumiukkoemojeilla ryyditetty Lappi-maininta.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @margotrobbie on

Shakira ja Gerard Piqué pääsivät Lapin-lomallaan testaamaan moottorikelkkailua – asiaankuuluviin haalareihin pukeutuneina. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira) on

Jalat lämpiminä

Kenties kaikkein asiantuntevimmin Lapin-visiitillään on pukeutunut Kauniista ja rohkeista tuttu näyttelijä Annika Noelle. Hän nimittäin jakoi Instagramissa suomenkielisen viisauden, joka sivuaa pukeutumisaihetta:

– Jalat lämpiminä, pää kylmänä.

Muutenkin Annika on ehtinyt perehtyä Lapin antiin huolella. Hänen lomakuvissaan vilahtelevat revontulet, porot ja Fazerin suklaat.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Annika Noelle (@annikanoelle) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Annika Noelle (@annikanoelle) on

Sisältö jatkuu mainoksen alla