Khaddi Sagnia hyppäsi EM-finaalissa pituutta 647 senttimetriä. Mutta voi sentään, liian pienissä housuissa!

Berliinissä järjestetyt yleisurheilun EM-kisat loppuivat eilen. Kisoissa nähtiin monia kiinnostavia urheilusuorituksia, nuoria yllättäjiä sekä monia onnistumisia ja pettymyksiä.

Lisäksi siellä nähtiin ruotsalaisen pituushyppääjän pylly.

Viimemainittu kiinnosti ihan otsikkotasolla muun muassa Ilta-Sanomia. IS nosti EM-tuomio-juttunsa otsikkokärjeksi sen, kuinka pituushyppääjä Khaddi Sagnian urheilupöksyt ja pakarat ovat aiheuttaneet pahaa mieltä: ”Sagnian kisapöksyihin olisi ehkä kannattanut satsata hiukan enemmän kangasta. Ei sillä, etteikö moni varmasti nauttisi kauniisti muodostuneista pakaroista, mutta nyt mennään kyllä jo mauttomuuden rajoilla.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös Seiska ja Iltalehti uutisoivat Sagnian shortsien aiheuttamasta kohusta. IL:ssä Sagnian asua kommentoi muun muassa entinen pituushyppääjä, nykyinen Suomen Urheiluliiton eettisen valiokunnan puheenjohtaja Ringa Ropo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– On selvä juttu, että mitä niukempiin vaatteisiin mennään, sitä enemmän lähestytään aluetta, joka ei sinänsä enää kuulu urheiluun, Ropo sanoo artikkelissa.

”Osa pakaroistakin näkyi, kun niihin oikein keskittyi.”

Eikä ole muuten ensimmäinen tai kymmenes kerta, kun urheilun sijaan otsikoissa päivitellään naisurheilijan ulkonäköä. Viime kesäkuussa kohua aiheutti tennispelaaja Serena Williamsin ihonmyötäinen housupuku. Siis ajatelkaa, ei hametta, vaikka pelaa tennistä ja on nainen!

On vaikea uskoa, että vielä vuonna 2018 tasa-arvoiseksi kehutussa Suomessa viitsitään nostaa uutisotsikoihin se, mitä naisurheilijalla on yleisurheilukisoissa päällään. Paheksutaan, kun urheilija ei tajua laittaa sellaista asua, että muita ei ahdista katsoa.

Sagnialla tosiaan oli kisoissa lyhyet shortsit päällään. Osa pakaroistakin näkyi, kun niihin oikein keskittyi.

Mutta tässä tulee se kaikkein tärkein kysymys – entäs sitten?

Pylly meillä kaikilla on. Toisilla iso, toisilla pieni, kaikilla aivan yhtä hyvä.

Kuten huippu-urheilijat varmasti usein tekevät, myös Sagnia on mitä todennäköisimmin valinnut asunsa sen mukaan, mikä on tuntunut itselle sopivalta. Joku tykkää löysista housuista, joku tiukoista, joku taas lyhyemmästä mallista. Aikuisen ihmisen pitäisi saada tehdä valintansa aivan itse.

”Pylly meillä kaikilla on. Toisilla iso, toisilla pieni, kaikilla aivan yhtä hyvä.”

Asian tiivisti hyvin myös Sagnian manageri Daniel Wessfeldt. Wessfeldt totesi ruotsalaislehti Expressenissä, että urheilijat saavat käyttää mitä tahansa asua, kunhan se on itselle sopiva ja sääntöjen mukainen. Wessfeldt myös huomauttaa, että löysinä roikkuvat pöksyt saattaisivat häiritä suoritusta.

Kukaan ei pakota tuijottamaan Sagnian takapuolta. Se on loppujen lopuksi hyvin mitätön sivuseikka, jos keskittyy olennaiseen. Siis Sagnian urheilusuoritukseen, muistatteko, niihin pituushyppyihin, jotka olivat aika hyviä.

Sagnia sijoittui pituushypyn finaalissa seitsemänneksi hypättyään tuloksen 6,47. Naisten pituuden voiton vei saksalainen Malaika Mihambo tuloksella 6,75.

Napa piiloon

Oma nelivuotias poikani kysyi yleisurheilukisoja katsoessaan melkein ensimmäisenä:"Äiti, miksi niillä on napa paljaana?" Kyllä jouduin pari kertaa miettimään vastausta.

Mitä tulee ruotsalaisurheilijan pikkuisiin housuihin, niin mielestäni ylitettiin kyllä jo hyvän maun raja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla