Täh, koirille vauvajuhlat? Toisaalta miksipä ei, sillä onhan koiranpentu omistajalleen suuri juhlan aihe!

Suomessa rekisteröidään koiria vuosittain lähes yhtä paljon kuin lapsia syntyy. Osa ihmisistä hankkii sekä vauvan että koiran, mutta yhä useampi luopuu tyystin lastenhankinnasta ja kanavoi sen sijaan rakkautensa lemmikkiin. 

Merkit ovat selvät: koirista on tullut uusia vauvojamme. Ja mitä siitä seuraa? Puppy shower! 

Vauvakutsut, baby showerit, rantautuivat Suomeen viime vuosikymmenen aikana. Kutsut ovat suosittu tapa juhlistaa uutta perheenjäsentä. Koirat ovat monille rakkaita perheenjäseniä, ja siksi on aivan luonnollista juhlia myös niiden syntymäpäiviä – ja järjestää pentukutsuja. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rachel Haas (@rachelcollette_) on

Mitä kutsuilla tehdään?

Vaikka et voisi järjestää pentukutsuja juuri nyt, voit jo aloittaa suunnittelun! 

Pentukutsut voivat olla samanlaisia kuin vauvakutsutkin: koiran (tai kissan, hamsterin tai muun lemmikin) kunniaksi voidaan koristella juhlapaikka teemaan sopivasti, syödä herkkuja, leikkiä eläinteemaisia leikkejä ja jakaa kokemuksia pennun kasvatuksesta. Vain taivas on rajana, kun juhlitaan uuden elämänvaiheen alkua. 

Juhlakalu voi olla parin kuukauden ikäinen pentu, mutta aivan hyvin kutsut voi järjestää myös vanhemmalle koiralle tämän saapuessa uuteen kotiin. 

On syytä pohtia, järjestetäänkö juhlat ennen koiran saapumista vai vasta sen jälkeen. Uuteen kotiinsa totutteleva eläin tarvitsee aikaa sopeutumiseen, ja ventovieraiden meluisa joukko saattaa olla tulokkaalle raskas paikka. Myös rokotusten on hyvä olla kunnossa, jos pentu on juhlissa paikalla. Kemut voi siis hyvin järjestää ennen kuin uusi perheenjäsen on saapunut.

Onko tässä mitään järkeä?

On. Vaikka koira on aiemmin hankittu perheisiin lähinnä käytännön syistä, nykyään ne ovat ensisijaisesti rakastettuja ystäviä. Sellaisen löytymistä sietää juhlia. 

Moni perinteinen suomalaisen elämänkaareen kuuluva juhla myös jää pois, jollei harjoita uskontoa, hanki lapsia tai pariudu. On ihanaa, että myös muissa elämäntilanteissa saa vapaasti juhlia itselle rakkaita asioita. 

Jos siis tulevaisuuessa saat kutsun puppy showereihin, niele kritiikkisi ja ala kääriä pissa-alustakakkua!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate (@rokkoquette) on

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla