Taloudellinen ihminen ostaa kinkun nyt eikä joulukuun viidestoista päivä.

Mikä vapauden tunne: melkein vuosi aikaa siihen, kun joutuu taas syömään kaksi viikkoa putkeen konvehteja ja joulukinkkua! Niitä ei juhlakauden jälkeen ihan hetkeen tee mieli.

Jos olet miettinyt, mitä kaikille myymättä jääneille joulukinkuille joulun jälkeen tapahtuu, vastaus tulee tässä: ne ostaa hyvästä tarjouksesta helsinkiläinen perheenisä Sebastian, joka on jo aikaisemmin kertonut Me Naisille nauttivansa edullisen arkiruokailun suunnittelusta. Sebastianin pakastimesta löytyy tällä hetkellä kolme pientä tarjouskinkkua eli yhteensä 7,5 kiloa lihaa.

– Ostin kinkut heräteostoksena, kun näin isot -50% -laput. Joulukinkku oli alennuksen kanssa todella edullista lihaa: 2,25 euroa per kilo. Kinkku on myös monikäyttöinen, jos sitä ei ajattele joulukinkkuna vaan sianlihana, Sebastian sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pääsiäiskinkkua odotellessa

Sebastian vastaa perheessään ruokien suunnittelusta, ruokaostoksista ja kokkaamisesta. Hän aikoo tarjoilla kinkut pikkuhiljaa kevään aikana: niiden parasta ennen -päivämäärä on toukokuussa, joten kinkkukausi ei jatku katkeamattomana joulun jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Onnistun kyllä syöttämään kinkut niin, etteivät ne kyllästytä. Suunnitelmissa on paloitella yksi raakana ja tehdä siitä ainakin karjalanpaistin tyyppinen ruoka. Se on ehkä ruokabravuurini.

Yhden kinkun Sebastian paistaa pääsiäiseksi.

– Pääsiäiskinkku on meillä oikeastaan perinne. Näitä tarjouskinkkujahan on ollut kaupoissa aiemminkin joulun jälkeen.

Sebastianin pakastin alkaa olla täynnä: siellä on kinkkujen lisäksi paljon muitakin punalaputettuja tarjoustuotteita. Ei lanttulaatikoita, joita myös saisi halvalla, eikä suklaakonvehteja, mutta esimerkiksi broilerin osia. Perhe pysyy edullisesti ravittuna.

Täksi illaksi Sebastianin nuorin lapsi on tilannut ruokaa, jota ei ole valmiiksi pakastimessa: kalapuikkoja. Sebastian aikoo toteuttaa toiveen ja käydä kaupassa.

–  Ensin tietysti vertailen eri kalapuikkoja! Niissä on eri määrät esimerkiksi kalaa ja jauhoja. Hakusessa on tasapainoinen, hinta-laatusuhteeltaan paras tuote.

Vierailija

Voi kun ois saanut kinkkuja halvalla. Kun asut keskellä ei mitään, esimerkiksi jos asut Hirvensalmella, täällä ainoan ruokakaupan kauppias pitää huolta, että et varmasti saa halvalla. Tavaraa tilataan niin hilkulle että just riittää joka toiselle kinkku.

Vierailija

Minäpä ostin neljä kun olivat samalla lailla tarjouksessa! Savustimme pari ja pari keittelin ohjeiden mukaan karkkipossuksi, ne huolella pakkaseen, ai ai kun on namia! Ja tässä on jo monivuotinen perinne!

Sisältö jatkuu mainoksen alla