Kodin Kuvalehti
Uida voi, vaikka ei olisi lämmin! Sen tietävät varsinkin lapset. (Ja onpa rannalla kerrankin ihanan väljää.)
Uida voi, vaikka ei olisi lämmin! Sen tietävät varsinkin lapset. (Ja onpa rannalla kerrankin ihanan väljää.)

Jo jouti mennä! Helle nimittäin. Vaikka aivan kaikki eivät tätä kuulemma ymmärrä, keksimme monta syytä, miksi helteen puuttumista ei kannata surra.

Onhan kolea keli nyt paljon kivempi, koska…

 1. Ei ole enää pakko nauttia elämästä kiihkeästi ja lähteä äkkiä ulos tai rannalle siinä paniikissa, että missaa kesän parhaimmat päivät.  Saa jäädä hyvällä omallatunnolla kotiin ja upota sohvaan tuijottamaan tv-sarjoja. Voi taas mennä jumppaankin. Teoriassa voisi jopa imuroida, kun ei tarvitse hermoilla, ehtiikö varmasti tehdä kaiken, mitä helteellä pitää tehdä. Ehtiikö mennä yöuinnille? Ehtiikö valvoa läpi koko kesäyön?
 2. Helteellä on kamalan vaikea pukeutua: kaupassa ja konttorissa on jääkylmä, pihalla samoissa vaatteissa sulaa. Pukeutuminen helpottuu ja pyykkiä tulee vähemmän, kun pystyy taas käyttämään tuttua kevyttoppatakkia.
 3. Ei ole jatkuvasti nihkeä olo ja hiki. Tuntuu kivalta, kun tietää, ettei näytä ihan tomaatilta ja haise juustolta. Muutkin ovat paremman hajuisia.
 4. Ei tarvitse ottaa paineita seksihelteestä ja flirttailusta. Myöskään pariskuntien kuhertelu puistoissa ei enää häiritse.
 5. Rahaa säästyy, kun ei tarvitse ostella törkeän kalliita irtojäätelöpalloja ja terassituoppeja.
 6. Aikaa säästyy, kun ei tarvitse jonottaa sadan muun kanssa jäätelöpalloja ja juomia.
 7. Kilojakaan ei kerry, kun ei ole pakko syödä jäätelöä, juoda limukkaa ja grillailla makkaraa.
 8. Maksa säästyy, kun kukaan ei enää kinua mukaan terassille. Voi taas rauhassa siivota kotona kaappeja.
 9. Ei ole pakko syödä terassilla, patiolla tai parvekkeella eikä viritellä hankalia grilliaterioita. Voi taas nostella ruuat pöytään jääkaapista ja istua mukavasti keittössä. Kylmäketjut eivät katkea yhtä nopeasti.
 10. Vaivaa, rahaa ja hermot säästyvät, kun ei joudu kiertelemään hellemekkoja ja toppeja etsimässä – vanhat kun ovat oudosti kutistuneet viime kesästä.
 11. Päästään sään loputtomasta päivittelystä. Enää ei ole pakko hokea, että nyt ei valiteta! Ja kerrankin kesä! Ja muistatteko viime vuonna! Ei vertailla yhä uudestaan, paljonko on veden lämpötila kenenkin mökkirannassa ja monenko aikaan oli illalla ulkomittarissa vielä 29 astetta. Keksitään muitakin puheenaiheita.
 12. Terasseilla, rannoilla ja uima-altailla on paremmin tilaa, kun sataa. Palvelu rantakahvilassa on nopeampaa.
 13. Ei tarvitse miettiä varpaankynsien lakkaamista ja kantapäiden raspaamista. Eikä murehtia, koska säärikarvat, kainalokarvat tai bikiniraja tulikaan viimeksi ajettua, koska mihin ne pitkien lahkeiden ja hihojen alta näkyisivät? Hiusvärikään ei haalistu sateessa.
 14. Ei tarvitse esitellä sosiaalisessa mediassa, mitä kaikkea hienoa on tehnyt, saati tuijotella toisten jakamia kuvia mansikkasalaatista, kesävarpaista tai skumppalaseista kimmaltavan meren äärellä. Puhumattakaan puolivalmiista lihakimpaleista grillissä.  
 15. Aurinko ei häikäise, kun yrittää katsoa telkkaria, lukea kännykkää tai kirjoittaa tietokoneella.
 16. Kastelusta ei tarvitse hermoilla jatkuvasti, kun kesäkukat eivät ole enää hengenvaarassa. Vettä kuluu vähemmän, ja taas säästyy rahaa.
 17. Vaarat vähenevät: melanoomariski pienenee, punkkien lisääntyminen ja sinilevän kasvu hidastuvat. Puistoihin jää vähemmän lasinsirpaleita ja muita piknik-roskia. Kuolemanvaara väistyy: suomalaisen kroppa on tottunut paremmin kylmään kuin kuumaan ilmaan. Ylen haastatteleman asiantuntijan mukaan suomalaisille paras lämpötila on 14 astetta. Silloin kuolleisuus on pienimmillään ja vaivoja vähiten.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla