Harvasta kodista löytyy juhla-astioita vaikkapa 20 ihmiselle. Vuokraa omasi toiselle! Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>
Harvasta kodista löytyy juhla-astioita vaikkapa 20 ihmiselle. Vuokraa omasi toiselle! Kuva: Shutterstock

Älä tyhjennä nurkkia turhasta tavarasta, vaan laita tavara töihin!

Kun matti iskee kukkaroon, moni rahtaa kodin roinan kirpputorille myytäväksi. Mutta oletko koskaan ajatellut, että voisit laittaa ronasi töihin ja tienata?

Peruskauraa tavaranvuokrauksessa on vaikkapa mökin, auton tai peräkärryn vuokraus. Luova tyyppi voi kuitenkin tehdä lisätienestiä periaatteessa ihan millä tahansa kodin tavaralla.

– Vuokraukseen kelpaa mainiosti tavarat tai esineet, jotka ovat kalliita, mutta joita tulee käytettyä harvakseltaan, kertoo Maria Christensen Nettivuokraus-palvelusta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ja vuokraaminen kannattaa: parhaassa tapauksessa vuokraustoiminta maksaa tuotteen arvon takaisin tai kattaa sen ylläpidosta aiheutuvat kustannukset. Moni arvostaa mahdollisuutta vuokrata tavaraa ylimääräisen kuluttamisen sijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt Christensen paljastaa Me Naisille, millä kodin yllättävillä tavaroilla voi päästä lisätienesteihin kiinni.

1. Astiasto

Notkuuko sinulla nurkissa ylimääräisiä skumppalaseja tai pyhäkuppeja? Laita juhla-astiat vuokralle, sillä juhlasesonkeina ihmiset kaipaavat lisätäydennystä astiastoonsa. Esimerkiksi valmistujaisviikonloppuna on huutava tarve astioille.

Pumpputermoskannu on myös sellainen harvinaisuus, jota arvostetaan kovin suvun kokoontumisissa.

2. Suksiboksi

Suksiboksin voi pistää tienaamaan rahaa kesälläkin. Suksibokseista pyydetään tyypillisesti noin 45-80 euron viikkovuokraa, mutta boksia voi vuokrata myös päiväksi tai pariksi tunniksi.

3. Harrastusvälineet

Esimerkiksi lumilauta tai sukset ovat monelle harrastusvälineitä, joita ei tule käytettyä ihan joka päivä. Voit tienata useamman kympin tai satasia, kun vuokraat pölyttyneet vehkeesi talvilomailijoille.


4. Matkalaukku

Omistatko ison, kalliin Samsoniten, jota tulee kuitenkin käytettyä kerran tai kahdesti vuodessa lomamatkoilla? Laita se vuokralle! Vuokraus luultavasti maksaa kalliin matkalaukun hinnan takaisin jossain vaiheessa. Voit jopa sijoittaa kalliimpaan laukkuun vuokratulojen turvin.

5. Teltta

Retkeily on viime vuosien suurin villitys, mutta harva luontoon halaja vaeltaja raaskii ostaa omaa telttaa niiden kalliin hinnan vuoksi. Jos sinulla on kelpo teltta, ilahdutat sillä taatusti monta retkeilijää.

6. Soittimet

Monet soittimet alkavat valitettavasti olla dinosauruksia suomalaiskodeissa. Onko sinulla kitara tai joku erikoisempi soitin? Soittimet kiinnostavat esimerkiksi perheitä, joiden pienokaiset ovat kokeilemassa uutta soittoharrastusta, mutta omaa ei vielä raaskita hankkia.

7. Grilli

Grilli on asia, joka löytyy lähes jokaisesta suomalaisesta kotipihasta. Joskus makkaranhimo kyltyy niin suureksi, että tarvetta on jopa kahdelle grillille. Useimmiten kuitenkin silloin, kun taloudessa järjestetään isot grillijuhlat ja syöjiä on tulossa roppakaupalla.

Huomioi nämä asiat ennen vuokrausta:

  1. Tarkista omat vakuutusehdot. On riski, että tavaralle sattuu jotain, vaikka yksityisiltä vuokrattuja tavaroita käsitelläänkin melko huolellisesti.
  2. Hinnoittele oikein. Sopiva hinta on hieman edullisempi, kuin mitä tavara maksaisi uutena liikkeessä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla