Kuvat
Shutterstock ja Kiiran kotialbumi
Kiira Kokkisen hääpaineet purkautuivat itkuun hääkuvien saapuessa.
Kiira Kokkisen hääpaineet purkautuivat itkuun hääkuvien saapuessa.

Häävalokuvat saivat Kiirassa aikaan tunnevyöryn, kun odotukset eivät vastanneet todellisuutta. Tapaus opetti Kiiralle armollisuutta itseään kohtaan.

Kaiken piti olla täydellistä.

Kun Kiira Kokkinen, 27, sitten näki valokuvaajalta tulleet hääkuvat, hän purskahti vuolaaseen itkuun.

Kuvissa hymyili onnellinen morsian, jonka hääpäivä oli mennyt niin hyvin, ettei hän edes ajatellut ulkonäköään. Silti Kiirasta tuntui, että kuvat eivät vastanneet hänen odotuksiaan. Kolmen kuukauden takaisia häitä edeltäneet paineet ja stressi purkautuivat, kun hän ei nähnytkään sellaista morsianta, joka mielikuvissaan oli.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Minulla oli todella selkeä kuva siitä, miltä halusin näyttää hääkuvissa. Olin kerännyt materiaalia Pinterestissa ja luonut hirveän vahvat odotukset siitä, että olisin vähemmän itseni näköinen kuin mitä olin, Kiira sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

QUEEN🐝

A post shared by KIIRA || MINÄ JA MIETTEENI (@kokkisenkiira) on

Hänen visionsa oli ollut tarkka. Kiira oli satsannut hääpukuun, ja hän halusi suuren ja näyttävän kampauksen sekä tummemmat meikit. Hänen piti olla kaunis lumikuningatar talvimaisemassa Helsingin Kaivopuistossa. Kuvausta varten oli varattu savuakin.

Todellisuudessa hän juoksi tuulessa ja kaatosateessa autosta rappukäytävään kuvattavaksi ja takaisin autoon ja juhlapaikalle, kun kaasot pitelivät mekkoa, jottei se kastuisi.

– Olin luonut illuusion tietyn näköisestä itsestäni sinä päivänä. Olin kuvitellut itseni tietynlaiseksi hahmoksi, enkä saanut sitten sellaisia kuvia.

”Oletus on, että pitäisi olla kauneimmillaan”

Kiira kirjoitti pettymyksestään myös blogissaan. Pahimman tunnekuohun laannuttua hän halusi muistuttaa niin itseään kuin muitakin siitä, kuinka kovia paineita häihin ja morsiamen ulkonäköön voi liittyä – ja siksi itseensä ja koko hääpäivään kannattaa suhtautua armollisesti. Onhan kyseessä vain yksi päivä.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei mun naama koko ajan ollu häissä se yli innokas Jabba The Hutt. 🙄

A post shared by KIIRA || MINÄ JA MIETTEENI (@kokkisenkiira) on

Kiira kertoi tunteistaan myös Instagramissa ja sai myötätuntoisia kommentteja. Moni tuntui jakavan Kiiran kokemat kovat paineet olla paremman ja kauniimman näköinen tuona merkittävänä päivänä.

– Oletus on, että pitäisi olla kauneimmillaan. Kaikki sanovat aina, että tämä on kaunein päiväni ja olin niin kaunis silloin. Monet hääbloggaajatkin sanovat, että tämä oli ihanin päiväni.

Kiirankin mielestä ammattilaisten laittamat hiukset ja meikki olivat upeat. Jälkikäteen hän kuitenkin tajusi, että hänen omat mielikuvansa olivat jotain muuta kuin todellisuus. Häälehtien morsianten kiiltokuvakauneutta tarkastellessa sellainen vain saattaa unohtua. 

– Mallitkin ovat kokoa miinus-miinus-miinus, enkä olisi millään voinut näyttää samalta.

Hääkuvien saamisen jälkeen hän onkin opetellut rakastamaan itseään sellaisena kuin on. Hän on pyrkinyt tuomaan kehopositiivisuutta enemmän esille myös Instagramissa.

– Olen häiden jälkeen kokenut kukkaan puhkeamisen. Olen tajunnut sen, että minun ei kannata yrittää olla mitään muuta kuin olen, koska sillä tavalla lisään vain itselleni paineita.

Vierailija

Kauniita kuvia. Ihmettelen kuitenkin miksi tässä jutussa ei mainita puolisosta sanallakaan. Syntyy vaikutelma, että häät olivat morsiamen someprojekti eikä kahden rakastuneen yhteisen elämän juhla. Jos näin on, se on todella surullista.

Vierailija

Ella.mati kirjoitti:
Ei vittu mikä idiootti. Eli ainoa asia joka oli päässä ja mielessä on oma naama? Eikö häissä ole
Jostain ihan muusta kyse. Olisi laihduttanut 20 kiloa ennen häitä niin olis mekko istunut paremmin ja kuvia kivempi katsella. Taas oikein suomijuntti vauhdissa.

Vau. Toivottavasti sulle karma ja epäonni kostaa noin ilkeästä kommentista. Mene itseesi ja opettele käytöstapoja. Tää tyttö on kaunis, oli minkä kokoinen tahansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla