Oletko Muumipeikko, Muumimamma vai kenties Pikku Myy? Kuva: Moomin Characters Oy Ltd
Oletko Muumipeikko, Muumimamma vai kenties Pikku Myy? Kuva: Moomin Characters Oy Ltd

Rakastetuilla muumeilla on hyvät, mutta myös ne hieman haastavammat luonteenpiirteensä. Testaa, ketä Muumilaakson asukasta muistutat eniten, niin kerromme hyvät ja huonot puolesi.

Muumit ovat erottamaton osa Suomea ja suomalaisten arkea. Kauppareissusta tai kierroksesta vaikkapa Helsingin keskustassa selviää tuskin ilman, että näköpiiriin osuu vähintään yksi muumiesine, oli se sitten muki tai reppu.

Muumit nauttivat parhaillaan myös uutta tulemistaan, sillä kansainvälistä menestystä tavoitteleva ja suurella budjetilla tehty Muumilaakso-sarja pyörii televisiossa. Sarjan englanninkielisessä versiossa kuullaan ääninäyttelijänä jopa Kate Winsletin kaltaisia huippuja. 

Jokaisella fanilla on oma lempihahmonsa, oli se sitten pippurinen Pikku Myy, utelias Muumipeikko, lempeä Muumimamma tai syvällinen Nuuskamuikkunen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Muumihahmoilla on kuitenkin myös kääntöpuolensa. Pikku Myy on riemastuttavan suorasanainen, mikä saattaa näyttäytyä toisten mielestä kiusaamisena. Niiskuneitiä voi pitää turhamaisena, ja Muumipappa tuijottelee usein lähinnä omaa napaansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jokaisella hahmolla on siis ”pimeä puolensa”, ja se tekee muumeista vain entistä nerokkaampia. Tove Janssonin luoma maailma on todentuntuinen ja syvä, hauska ja samalla viisas. Jansson pohjasi monet hahmot oikeisiin tuntemiinsa ihmisiin, ja todenmukaisuus tekee hahmoista inhimillisiä.

Moni on takuulla joskus miettinyt, ketä hahmoa muistuttaa itse eniten. Me Naiset laati persoonallisuustestin, joka kertoo, kuka Muumilaakson asukkaista on sinun kaltaisesi. Samalla saat tietää, mitkä ovat parhaita piirteitäsi – ja mitkä pimeitä puoliasi.

Testin luomisessa on käytetty apuna alkuperäisiä kirjoja, Muumilaakson tarinoita -televisiosarjaa sekä Sirke Happosen Muumiopas-teosta (SKS).

 

Vierailija

Uusin animaatiosarja äänten osalta epäonnistunut täysin. Epäselvää monotonista mutinaa. Pikkumyyn ääni kaikista surkein, ei ollenkaan sellainen reipas ja kuuluva kuin aikaisemmissa piirretyissä on. Oliko hinta- vai ohjaustaidon vaje?

Jehna

Äänityö on todella onnistunutta! Ei tietenkään sama kuin 90-luvun muumeissa, mutta vertaaminen on sama kuin vertaisi vaikka Frendejä Parks and Recreationsiin - ajat ovat muuttuneet ja muumit sen myötä. Mikään ei vie alkuperäisen taikaa mutta kyllä olavi uusivirta, kokkosen kiti,
Joonas nordlund ja Haapasalon Ville ommansa hyvin hoitavat!

Sisältö jatkuu mainoksen alla