Kuvat
Shutterstock
Meidän Perhe
Välitä lapsellesi kunnioittava asenne seksikumppania kohtaan.
Välitä lapsellesi kunnioittava asenne seksikumppania kohtaan.

Lapsi päättää, milloin on sopiva hetki puhua seksistä. Muista säilyttää keskustelussa normaali sävy.

”Kavereiden kesken ei olla puhuttu seksistä mitään, ei se oikein kiinnosta. Tiedän kyllä mitä seksi on, koulussa kerrottiin, että se on yhdyntä miehen ja naisen välillä. Vanhemmat eivät ole puhuneet asiasta vielä mitään enkä usko, että haluan kysellä heiltä siitä.”
Poika, 12

– Mitä se nussiminen oikein on? 

Kysymys saattaa tupsahtaa esiin aamiaispöydässä aivan yllättäin, ja parhaiten tilanteesta selviytyy rauhallinen vanhempi, joka on varautunut tilanteeseen. Näillä kolmella vinkillä pääset hyvän keskustelun alkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Käytä oikeita termejä

Minkään ikäinen lapsi ei ole liian nuori kuulemaan ihmisen ruumiinosien oikeita nimiä. Mi­tä aiemmin niistä puhutaan nor­maaliin sävyyn, sitä helpompaa nii­den tarkoituksesta on kertoa myöhemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Huomioi lapsi

Alakouluikäinen lapsi voi olla tosi kiinnostunut seksistä tai sitten ei ollenkaan. Jos lapsi itse käyttää seksiin liit­tyviä ter­mejä, kysele, mitä hän niistä tietää ja kerro sanojen oikeat merkitykset.

3. Ei vain tekniikkaa

Vanhempi voi välittää eten­kin seksiin liittyviä asen­tei­ta. Tärkeimpiä ovat sekä oman kehon että toisen kunnioitus ja nautinto sekä se, ettei seksi tarkoita vain hetero­yhdyntää.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kyllä se tarkoittaa nimenomaan heteroyhdyntää...

Ai kauhee, toivottavasti sulla ei ole lapsia. Ihan hirveätä, jos vielä nykyään noin typerät ihmiset lisääntyy. Tulee lapsistakin täysiä idiootteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla