Kuvat
Shutterstock
Kotona voi vaikka jorata – halutessaan ohjatusti.
Kotona voi vaikka jorata – halutessaan ohjatusti.

Kokosimme yhteen asiat, joita netin välityksellä voi tehdä.

Suomalaiset joutuvat nyt viettämään epätavallisen paljon aikaa kotioloissa koronatilanteen vuoksi. Suurin osa tekee toki töitä joko etänä tai hoitajien, bussikuskien ja siivojien lailla ihan tavalliseen tapaan työpaikalla. Vapaa-ajan tekemisestä sen sijaan voi tulla pulaa.

Korona-aikaankin voi tietysti käydä lenkillä tai töllöttää suosikkisarjojaan suoratoistopalvelusta, mutta pidemmän päälle alkaa kaivata muutakin tekemistä. Onneksi elämme internetin aikaa. Netistä löytyy nimittäin nyt monenlaista puuhaa – sellaistakin, jota ei aiemmin ole ollut tarjolla.

Listasimme tähän kattauksen erilaisia kivoja asioita, joita kotona voi nyt netin ansiosta tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ryhmäliikunta ja tanssi

 1. Liikuntakeskus Elixia on avannut online-treeniohjelmansa kaikkien käyttöön ja järjestää jäsenilleen myös livetreenejä videoyhteyden välityksellä.
 2. Fressi tarjoaa ryhmäliikuntatunteja ja kehonhuoltoa videolähetyksinä veloituksetta kaikille.
 3. GOGO-liikuntakeskusketju on ilmoittanut, että pyrkii striimaamaan tuntejaan aktiivisesti Facebook-liven välityksellä. Lisäksi se tarjoaa treeniohjelmia ja -ohjeita Facebookissa ja Instagramissa.
 4. Myös jotkut yksittäiset ammattilaiset järjestävät ohjattua liikuntaa. Esimerkiksi yhdysvaltalainen tanssija Chachi Hildén on koronatilanteen vuoksi pitänyt tällä viikolla joka arkipäivä ilmaisen tanssitunnin YouTube-kanavallaan. Tanssitunnit ovat alkaneet aamuyhdeksältä Suomen aikaa. Suomalaisille Duudson-Jukan puolisona tunnetuksi tullut Chachi ei ole kertonut, aikooko jatkaa tunteja tämän viikon jälkeen.
   
   
   
   
   

   
   
   
   
   
   
   
   
   

  *ANNOUNCEMENT* Dance has always been my sanity...and lately I feel with all the corona chaos I’ve been losing my mind. Today I got the urge to dance while sitting home and thought about how important it is to stay uplifted and active during times like these. I’ve decided that this Monday the 16th till Friday the 20th I will be holding free dance classes on my YouTube Live at 12pm PST ❤️ 💃🏻 I will be teaching some of my classic old goodies along with some simple fun movements! Even if you’re not a dancer, feel free to join in and use this downtime to learn something fun and new (in the comfort of your own home)! Let’s all lift each other up and shake those booties while we’re at it 💃🏻 see y’all in class!!!!!

  Henkilön Chachi Hildén (@chachigonzales) jakama julkaisu

Konsertit ja keikat

Musiikkielämyksistäkin voi nauttia kotisohvalla. Tarjolla on niin sinfoniamusiikkia kuin yksittäisten artistien videon välityksellä vetämiä livekeikkoja. Joukossa on ilmaista ja maksullista ohjelmaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
 1. Klassisen musiikin virtuaalikonsertteja kerää yhteen esimerkiksi Classic FM -sivusto. Osa konserteista on taltiointeja vanhoista esityksistä, osa livestriimejä. Mukana ovat muun muassa Wienin valtionooppera ja Lontoon sinfoniaorkesteri.
 2. Kevyen musiikin etäkeikkojen seuraamista varten on Suomessa perustettu Keikalla.fi- ja Koronakonsertit-sivustot.
 3. New Yorkin Metropolitan-ooppera striimaa esityksiään päivittäin. Ohjelmassa on muun muassa Tšaikovskin Jevgeni Onegin (Eugene Onegin) sunnuntaina 22.3. ja Wagnerin Tristan ja Isolde (Tristan und Isolde) maanantaina 23.3. Lähetykset ovat klo 1.30 Suomen aikaa.
 4. Radion sinfoniaorkesterin konsertteja voi kuunnella suorana lähetyksenä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä. Ohjelmassa ovat ainakin konsertit Pääosassa harppu 27.3. klo 19 ja oboen pääosaan nostava Mozart & Finzi & Crusell 1.4. klo 19.
   
  Myös Tampere Filharmonia on esittänyt yhden konsertin suorana lähetyksenä.
 5. Kansallisooppera striimaa Jevgeni Onegin -oopperan perjantaina 20.3. klo 18.40. Lisäksi tallenteita esityksistä voi katsoa heidän sivuillaan.
 6. Yle kertoi keskiviikkona lähettävänsä viikonloppuisin ”yhteisöllistä ja vuorovaikutteista ohjelmatarjontaa” eli livekeikkoja, musiikkia ja urheilua. Ohjelmakonsepti on saanut nimen OlohuoneYle Olohuone: Kaikki kotona liven suorat lähetykset perjantaisin klo 19 ja lauantaisin klo 21 maaliskuun ajan TV2:ssa ja Yle Areenassa. Perjantaina 20.3. esiintyjinä ovat Anssi Kela ja Elastinen, lauantaina 21.3. Vesala ja Pyhimys.
 7. Uniklubin soittaa ilmaisen striimikeikan Facebook-sivuillaan perjantaina 20.3. klo 21 alkaen.
 8. Irinan striimikeikka perjantaina 27.3. klo 19, hinta 4,99 euroa.
 9. Karina-yhtyeen levynjulkaisukonsertti Kulttuuritalolta näytetään perjantaina 20.3. klo 20 livestriiminä Helsingin Sanomien sivuilla.

Museot

Myös joidenkin museoiden aineistoihin voi tutustua, vaikka ne ovatkin kiinni.

 1. Metropolitan Museum of Art eli Met on koonnut yhteen videoita, artkkeleita ja paljon muuta materiaalia, joiden avulla sen taiteeseen ja toimintaan voi tutustua.
 2. Amsterdamissa sijaitsevassa Van Gogh -museossa voi vierailla virtuaalisesti.
   
 3. Espoon modernin taiteen museo EMMA on julkaissut sivuillaan keramiikko Rut Brykistä kertovan Perhosen kosketus -dokumenttielokuvan. Se on kertonut päivittävänsä verkkosivuilleen muutakin ”laadukasta katseltavaa taiteen ja designin parissa”.

Muuta mukavaa

 1. Juontaja Sami Kuronen lukee Radio Aallon Instagramissa iltasatuja.
 2. Kokki Hanna Gullichsen on järjestänyt Instagramissa jo yhden kokkausliven ja lupaillut sille jatkoa.
 3. Annin uunissa -bloggaaja Anni Paakkunainen on luvannut järjestää Instagramissa liveleivonnan. Ajankohta ei ole vielä tiedossa.
   
 4. Miley Cyrus alkoi vetää Instagramissa omaa live-keskusteluohjelmaa, jossa nähdään myös tunnettuja vieraita, kuten Amy Schumer ja Demi Lovato. Miley lähettää Bright Minded: Live with Miley -ohjelmansa joka arkipäivä klo 2.30 Suomen aikaa. Jaksot ovat katsottavissa myös jälkikäteen Instagramissa ja YouTubessa.
 5. Me Naisten tietoon on tullut, että kansalaiset ovat oma-aloitteisesti organisoineet myös bileitä videoyhteydellä ja pubivisoja Facebook Messengerissä.

Mitä mahtavaa tekemistä listalta puuttui? Kerro kommenteissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla