Kimi Räikkönen liittyi Instagramiin vasta kaksi vuotta sitten. Mutta oletko nähnyt Roope Salmisen, Maria Veitolan, Tuure Boeliuksen, Jani Toivolan, Sara Siepin ja Vappu Pimiän ensimmäiset IG-kuvat? Kyllä ovat ajat muuttuneet!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niin se aika rientää: ihan kohta siirrymme seuraavalle vuosikymmenelle. Yksi asia, josta 2010-luku muistetaan, on tietysti Instagram. 

Sosiaalisen median kuvapalvelu on ollut ilonamme pian kymmenen vuotta. Se lanseerattiin vuosikymmenen alussa, lokakuussa 2010. Ensin Instagramin sai ainoastaan Applen laitteisiin, ja keväällä 2012 se tuli Android-älypuhelinten ulottuville. Samoihin aikoihin 2012 toteutui myös suuri yrityskauppa, kun Facebook osti Instagramin miljardilla dollarilla.

Suomessa massat löysivät Instagramin arviolta vuoden 2014 kieppeillä. Vuosikymmenen päättymisen ja IG:n tulevan juhlavuoden kunniaksi kurkkasimme muutaman Suomi-julkkiksen Instagram-tilille ja katsoimme, millaisia ovat heidän ensimmäinen ja viimeisin postauksensa

Kuvista voi päätellä ainakin sen, että alkuaikoina monen julkkiksenkin läsnäolo oli Instagramissa sympaattista harrastelua. Toisin kuin nyt. Tilit ovat täynnä kaupallisia yhteistöitä, ja kuvissa mainostetaan omia töitä.

Sara Sieppi oli vielä kahdeksan vuotta sitten töissä Lidlin kassalla, mutta nyt hän kuuluu Suomessa pieneen ryhmään ihmisiä, jotka elävät sosiaalisesta mediasta ansaitsemillaan tulolla.

– Äitini oli aikanaan huolissaan, kun en lähtenyt opiskelemaan lukion jälkeen. Missivuoden päätyttyä suoritin meikkaajan tutkinnon ja tein jonkin verran meikki­keikkoja messu-, pr- ja juontotöiden ohella. Huomasin kuitenkin muutama vuosi sitten, että pystyn elättämään itseni someyhteistöillä, eikä minulla ollut enää juuri aikaakaan muihin töihin, Sara kertoi hiljattain Me Naisten haastattelussa.

Katso, mikä oli Saran ja seitsemän muun tunnetun suomalaisen ensimmäinen ja jutun kirjoitushetkellä viimeinen Instagram-postaus. 

Roope Salminen, 30

 • Ensimmäinen postaus kesäkuussa 2013.
 • Ensimmäisestä kuvasta tykkäsi 265 ihmistä.
 • Uusimmasta kuvasta tykkäsi 4 693 ihmistä.
 • Yhteensä 1 125 postausta.
 • Seuraajia 104 000.

Roope Salmisen ensimmäinen Instagram-kuva 30.6.2013

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

hävisin vedon ja liityin instagramiin #sosiaalinenpaine #bassline #rsjakoirat #lifeisgood

A post shared by Roope Salminen (@roopesalminen) on

Roope Salmisen tuorein Instagram-kuva 13.12.2019

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

date night w/ @ossisaarinen & the 🍔

A post shared by Roope Salminen (@roopesalminen) on

Näyttelijä, muusikko ja juontaja Roope Salminen julkaisi ensimmäisen Instagram-kuvansa vuonna 2013, kun kertoi hävinneensä vedon. 

Kuudessa vuodessa miekkosen elämässä on tapahtunut paljon. Salmisesta on tullut yksi Suomen kysytyimmistä juontajísta. Lisäksi hän on näytellyt elokuvissa, tehnyt myös useamman levyn ja keikkaillut Roope Salminen & Koirat -yhtyeensä kanssa.

Yksityiselämästään Roope Salminen on kertonut Instagramissa ainakin seuraavaa: hän erosi Sara Siepistä ja laittoi hynttyyt yhteen näyttelijä Helmi-Leena Nummelan kanssa. Pari saa ensi vuonna ensimmäisen lapsensa.

Chisu, 37

 • Ensimmäinen postaus toukokuussa 2015.
 • Ensimmäisestä kuvasta tykkäsi 166.
 • Uusimmasta kuvasta tykkäsi 1 730.
 • Seuraajia 37 900.
 • 957 julkaisua.

Chisun ensimmäinen Instagram-kuva 5.5.2015

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Start! #jänniäaikoja

A post shared by @ chisuofficial on

Chisun uusin Instagram-kuva 16.12.2019

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

I like green(s) 🎄🐉

A post shared by @ chisuofficial on

Muusikko Chisun Instagram-tili kertoo, että hänen ensimmäisen kuvansa on vuodelta 2015. Tämän jälkeen Chisu on osallistunut Vain elämää -ohjelmaan, vetäytynyt tauolle ja palannut musiikkibisnekseen ja julkisuuteen uudistuneella musiikilla ja imagolla.

Ensimmäisen IG-kuvansa jälkeen Chisu on myös eronnut lapsensa isästä sekä mennyt naimisiin muusikko Jori Sjöroosin kanssa.

Maria Veitola, 46

 • Ensimmäinen postaus elokuussa 2012.
 • Ensimmäisestä kuvasta tykkäsi 18 ihmistä.
 • Uusimmasta kuvasta tykkäsi 2 592 ihmistä.
 • Yhteensä 3 123 postausta.
 • Seuraajia 131 000.

Maria Veitolan ensimmäinen IG-kuva 1.8.2012

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rauhan etkot

A post shared by Maria Veitola (@mariaveitola) on

Maria Veitolan uusin IG-kuva 21.12.2019

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mitä täällä tapahtuu

A post shared by Maria Veitola (@mariaveitola) on

Toimittaja Maria Veitola liittyi Instagramiin 2012. Hänen ensimmäisissä postauksissaan ilmeni ajalle tyypillinen huoli: tässä vasta opetellaan IG:n käyttöä. 

Vuoden 2012 jälkeen Veitola on toiminut Radio Helsingin päätoimittajana ja sisältöjohtajana sekä tehnyt suosittuaYökylässä Maria Veitola -ohjelmaa. Veitola on myös saanut lapsen ja kirjoittanut kaksi kirjaa, joista toinen oli elämäkerta.

Instagram-tilillä, haastatteluissa ja kirjassaan Veitola on puhunut avoimesti aiheista, joista ei aina ole helppo puhua, kuten syömishäiriöstä ja seksuaalisesta häirinnästä.

Kimi Räikkönen, 40

 • Ensimmäinen postaus 28.12.2017.
 • Ensimmäisestä kuvasta tykkäsi 160 290
 • Uusimmasta kuvasta tykkäsi 160 287.
 • Yhteensä 248 julkaisua.
 • Seuraajia 1,7 miljoonaa.

Kimi Räikkösen ensimmäinen Instagram-postaus 28.12.2017

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

This time I don’t know what I’m doing. #Kimi7

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

Kimi Räikkösen uusin Instagram-kuva 13.12.2019

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Full blown circus today!

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

28.1.2017 se tapahtui! F1-kuljettaja Kimi Räikkönen liittyi Instagramiin. Tapahtuma oli sen verran yllättävä, että asiasta uutisoivat lukuisat mediat.

F1-kuljettajan ensimmäinen postaus oli hieman hämärässä kuvattu sympaattinen – ja lähestulkoon legendaarinen – video, jossa hän lausui kameralle seuraavat sanat englanniksi:

– Hei kaikki! Tällä kertaa en tiedä, mitä olen tekemässä. Mutta katsotaan, mitä tapahtuu. Tämä on minun Instagram-tilini. Katsotaan, haluatteko seurata minua.

Räikkösen ensimmäinen postaus keräsi nopeasti tuhansia kommentteja, ja hän sai muutamassa päivässä yli 100 000 seuraajaa. Sittemmin luku on noussut 1,7 miljoonaan.

Räikkönen on ollut lähes koko uransa ajan hyvin tarkka yksityisyydestään, mutta Instagramissa linja on muuttunut. Räikkönen hassuttelee Instagramissa ja julkaisee paljon kuvia lapsistaan sekä puolisostaan Minttu Räikkösestä.

Jani Toivola, 42

 • Ensimmäinen postaus maaliskuussa 2013.
 • Ensimmäisestä kuvasta tykkäsi 32 ihmistä.
 • Uusimmasta kuvasta tykkäsi 561.
 • Yhteensä 975 postausta
 • Seuraajia 11 600.

Jani Toivolan ensimmäinen IG-kuva 13.3.2013

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eduskunta. Kuppila.

A post shared by Jani Toivola (@janitoivo) on

Jani Toivolan viimeisin IG-kuva 21.12.2019

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mä kuuntelen joululaujuja yleensä läpi syksyn ja jouluradion avaan heti kun taajuudet on auki. Tämä syksy on kuitenkin ollut niin tunnepitoinen etten ole jostain syystä uskaltanut korkata joululauluja. Jouluun liittyy niin paljon risteileviä tunteita vuosien varrelta. Paljon ihanaa ja kaunista mutta myös kipeitä asioita. Hetkiä kun elämässä on ollut surua ja epävarmuutta. On ollut täyttyneitä odotuksia ja enemmänkin. Ja sitten on prinssejä joita edelleen odotetaan saapuvaksi. . . Mun rakas pikkusisko on myös syntynyt jouluaattona. Mä olin just täyttänyt 10v. Muistan kun heräsin aamuyöstä hälinään ja kolinaan. Äiti istui vessan lattialla ja ilmeisesti mietti että olisko nyt oikea hetki lähteä sairaalaan. Lapsen silmissä kaikki ei ollut vielä asettunut paikoilleen. Tiesin että vauva oli tulossa mutta samalla pelkäsin että äiti on ehkä sairas ja sillä on joku hätänä. Me jäätiin mummon kanssa kotiin odottamaan uutisia. Myöhemmin lankapuhelin soi ja meille ilmoitettiin suuri ilouutinen. Pieni tyttö oli syntynyt ja hän oli kapaloituna vuoteessaan. . . Myös Pantteri on synytynyt joulun läheisyydessä. Meidän ensimmäisen yhteisen joulun aikaan kaikki oli vielä aika hataraa ja usvaista. Pantteri oli 4 viikkoa vanha. Samalla tuntui kuin hän olis ollut maailmassa jo kuukausia. En ollut koskaan elämässä ollut niin intensiivisesti läsnä kenellekkään. Läpi jokaisen vuorokauden tunnin. Joka hermolla ja solulla. Olin hoitanut kaiken tosi itsenäisesti ja pontevasti. Jouluna tuli kuitenkin itku kun perhe oli ympärillä ja uskalsi ehkä ensimmäistä kertaa päästää hetkeksi irti. . . Äsken räväytin vahingossa jouluradion päälle eikä mitään pahaa tapahtunutkaan. Päinvastoin. Muistin että rakastan joulua. Muistin mitä kaikkia ihania asiota joulujen ympärillä on tapahtunut. Nyt harmittaa enää se etten korkannut jouluradiota jo heti kuun alussa. Tähän jouluun pyrin asettumaan tästä hetkestä käsin. Siinä elämässä joku juuri nyt on kaikkinensa läsnä. . . . #joulu #jouluradio #elämä #muistot #unelmat #rohkeus #äiti #sisko #vanhemmuus #äidinpoika #kirjatytölleni #parempipaikka #gayman #gayfather

A post shared by Jani Toivola (@janitoivo) on

Jani Toivolan ensimmäinen Instagram-kuva on eduskunnasta, jonne hänet valittiin vuoden 2011 vaaleissa. Ensimmäisen IG-kuvansa jälkeen Toivola on saanut lapsen, ollut kaksi kautta kansanedustajana ja kirjoittanut kirjan. 

Instagramissa Toivola on viime aikoina kertonut ajatuksistaan ja arjestaan avoimesti ja monisanaisesti.

Sara Sieppi, 28

 • Ensimmäinen postaus kesäkuussa 2012.
 • Ensimmäisestä kuvasta tykkäsi 384.
 • Uusimmasta kuvasta tykkäsi 8 188 ihmistä.
 • Yhteensä 2 351 postausta.
 • Seuraajia 170 000.

Sara Siepin ensimmänen IG-kuva 11.6.2012

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sara Sieppi (@sarasieppi) on

Sara Siepin uusin IG-kuva 22.12.2019

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Huomenta paratiisista❄️

A post shared by Sara Sieppi (@sarasieppi) on

Sara Siepin ensimmäinen IG-kuva on vuodelta 2012. Tämän jälkeen Sieppi on sekä osallistunut tv-ohjelmiin että ollut niissä juontajana.

Sieppi on myös yksi harvoista, jotka nykyään saavat leipänsä pääosin somesta. Voit lukea täältä, miten hän on sen tehnyt:

Tuure Boelius, 18

 • Ensimmäinen postaus syyskuussa 2016.
 • Ensimmäisestä kuvasta tykkäsi 14 904.
 • Uusimmasta kuvasta (kaupallinen yhteistyö) tykkäsi 6 310 ihmistä.
 • Yhteensä 706 postausta.
 • Seuraajia 123 000.

Tuure Boeliuksen ensimmäinen IG-kuva 25.9.2016

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kiitos uusista hiuksista Hiusstudio Bläk! 😍❤️

A post shared by @ tuureboelius on

Tuure Boeliuksen uusin IG-kuva 16.12.2019

Tubettaja Tuure Boelius liittyi Instagramiin 15-vuotiaana, vuonna 2016. Kolmessa vuodessa Boeliukselle on tapahtunut paljon. Hänet on valittu Vuoden homoksi, hän on solminut levytyssopimuksen, näytellyt Tom of Finland -musikaalissa ja tanssinut Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.

Vappu Pimiä

 • Ensimmäinen postaus helmikuussa 2014.
 • Ensimmäisestä kuvasta tykkäsi 173.
 • Uusimmasta kuvasta tykkäsi 5 443 ihmistä.
 • Yhteensä 1 908 postausta.
 • Seuraajia 123 000.

Vappu Pimiän ensimmäinen IG-kuva 7.2.2014

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eka kuva instaan on pakko olla selfie! Pystytys käynnissä! #meikkitekeeihmeitä

A post shared by Vappu Pimiä (@vappendaali) on

Vappu Pimiän tuorein IG-kuva 21.12.2019

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pärjään. I'm ok. 😍👌#roséoclock

A post shared by Vappu Pimiä (@vappendaali) on

Ensimmäisen IG-kuvansa jälkeen Vappu Pimiä on julkaissut ruokakirjoja ja juontanut lukuisia tv-ohjelmia, joista suosituimmat lienevät Maajussille morsian ja Tanssii tähtien kanssa.

Lisäksi Pimiä on saanut toisen lapsen puolisonsa Teemu Huuhtasen kanssa.

Me Naiset
Teksti
Kuvat
Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen / Roni Rekomaa / Pete Aarre-ahtio / Satu Kemppainen / Anni Koponen / Leena Koskela / Akseli Valmunen / Joonas Salo