Mitä pirua rakkaalle Instagramilleni tapahtui? Kuva: Shutterstock
Mitä pirua rakkaalle Instagramilleni tapahtui? Kuva: Shutterstock

Instagramin selaaminen näytti jo muuttuneen pysyvästi pystysuuntaisesta vaakasuuntaiseksi.

”Kun muutos on tullut, ei näytä olevan mitään keinoa perua sitä.”

Näin pahaenteisesti Independent-lehti kirjoitti eilen Instagramiin tulleesta päivityksestä. Uusi ominaisuus muutti torstaina lukuisien Instagram-käyttäjien Instagram-syötteen ympäri maailmaa. Ominaisuuden ansiosta kuvapäivityksiä ei selattukaan ylhäältä alaspäin vaan sivusuunnassa napauttelemalla samaan tapaan kuin Instagram Storyja

Uusi selailutapa ei ilahduttanut sovelluksen käyttäjiä. Vaikka Stories-ominaisuus selailutapoineen on saanut suuren suosion, kuvien selaaminen vaakasuunnassa sai monen Instagramin käyttäjän hermot kiristymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– En halua olla dramaattinen, mutta tämä Instagramiin tullut päivitys on pahinta, mitä vuonna 2018 tapahtui, eräs Twitterin käyttäjä pilaili.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Päivittynyttä sovellusta moitittiin Twitterissä rumaksi ja ärsyttäväksi.

Järkytys jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi: monen Instagram-syöte palautui entisenlaiseksi jo eilisen aikana. Pian selvisi, että vaakaselailun leviäminen oli silkka vahinko. 

Instagramin johtaja Adam Mosseri kommentoi Twitterissä, että kyse oli testistä, joka levisi vahingossa liian suurelle käyttäjäjoukolle.

– Se oli vain testi, joka meni muutamaa suuruusluokkaa isommalle määrälle kuin oli tarkoitus – sori siitä. 

Huh! TechCrunchin mukaan Instagram testaa edelleen vaakaselailuominaisuutta jossain määrin, mutta toistaiseksi Insta-syötteidemme pitäisi olla turvassa siltä. Palaute, jota ominaisuudesta annettiin, saattaa myös saada yrityksen harkitsemaan ominaisuuden käyttöönottoa kahdesti. 

Nyt, kun vanha kunnon pystyselailu on saatu takaisin, Twitterissä kysellään jo lisää uudistusten peruutuksia. Moni palaisi mielellään selailemaan päivityksiä aikajärjestyksessä Instagramin algoritmin määrittelemän järjestyksen sijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla