Kodin Kuvalehti
Lapsuuden telttaretkistä muistuu mieleen yöllisten äänien ihmettely ja sateen ropina ohuelle telttakankaalle. Tuntuisiko se aikuisena samalta?
Lapsuuden telttaretkistä muistuu mieleen yöllisten äänien ihmettely ja sateen ropina ohuelle telttakankaalle. Tuntuisiko se aikuisena samalta?

– Ulkona nukkuminen virkistää ja energisoi. Ylipäätään luonnossa oleskelu vähentää stressiä ja laskee verenpainetta, sanoo Suomen Ladun viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen.

Nuku yö ulkona, kannustaa Suomen Latu taas lauantaina. Sitten pitäisi vain keksiä, mihin sitä menisi ulkona nukkumaan.

Panu Könönen suosittelee leiriytymään kauniiseen paikkaan ja nauttimaan luonnon äänistä ja kauniista maisemista. Näillä viidellä vinkillä löydät oman tapasi yöpyä ulkona:

  1. Kaupunkilaisille helpoin tapa nukkua ulkona on kantaa oma patja parvekkeelle ja nukahtaa oman lähiönsä ääniin.
  2. Tee ulkona yöpymisestä koko perheen yhteinen juttu. Paahtakaa vaahtokarkkeja. Yöpykää omalla takapihalla trampoliinilla ja tutkailkaa yhdessä tähtitaivasta. Taatusti elämys, joka muistetaan.
  3. Viritä riippukeinusi taivasalle vaikka lähipuistoon. Huomioi, että puistoissa saattaa saada seuraa myös lähiseudun ohikulkijoista tai lähialueen eläimistä.
  4. Ota teltta ja mene metsään. Luonnossa oleskelu tekee ihmisellä hyvää. Ota mukaan myös makuupussi, makuualusta, lämmin kerrasto tai fleecetakki sekä tietysti termospullo, lämmintä juomaa ja eväitä.
  5. Useissa kansallispuistoissa on laavuja yöpymistä varten ja myös muita palveluja kuten puucee tai nuotiopaikka.

Vinkki! Jos metsässä yöpyminen yksin tai perheen kanssa hirvittää, osallistu järjestettyihin tapahtumiin, joissa on mukana kokeneempia retkeilijöitä. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla