Me Naiset
|
Viivi Aaltovesi
Naistenhuone-ryhmässä oli yli 100 000 jäsentä. Korvaavaan ryhmään on ehtinyt liittyä tuhansia. Kuva: Shutterstock ja Facebook
Naistenhuone-ryhmässä oli yli 100 000 jäsentä. Korvaavaan ryhmään on ehtinyt liittyä tuhansia. Kuva: Shutterstock ja Facebook

Facebook on ottanut suositut Naistenhuone- ja Miestenhuone-ryhmät tarkistukseensa, ja ne on piilotettu muilta kuin ylläpidolta.

Huippusuositut Naistenhuone- ja Miestenhuone-keskusteluryhmät ovat kadonneet näkyvistä Facebookissa. Miestenhuone on piilotettu Facebookin yhteisönormien rikkomisen vuoksi. Myös Naistenhuone on piilossa jonkinlaisen Facebookin tarkastuksen vuoksi. 

– Hei tutut ja tuntemattomat, ylläpitämäni yli 100 000 jäsenen Naistenhuone Facebook-ryhmä on joutunut Facebookin tarkastukseen. Tämän vuoksi ryhmä ei tällä hetkellä ole näkyvissä, Naistenhuoneen ylläpitäjä Riikka Korteaho kertoo tiistai-iltana julkaisemassaan Facebook-päivityksessä.

Korteahon mukaan Facebook ei ole antanut mitään syytä tarkastukselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miestenhuoneen ylläpitäjillä suururakka

Naistenhuonetta hieman pienempi, noin 70 000 jäsenen Miestenhuone joutui Facebookin piilottamaksi jo maanantaina. Ryhmää ylläpitävä Sami Kieksi kertoo maanantaisessa päivityksessään, että Facebook uhkaa sulkea ryhmän kokonaan, elleivät ylläpitäjät poista aikuisten alastomuutta ja seksuaalista toimintaa sisältäviä päivityksiä ryhmästä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kieksi arvioi MTV:n haastattelussa, että kielletyt sisällöt saattavat olla esimerkiksi meemikuvia.

– Se on aikamoinen homma, jos jokaisen videon ja kuvan käy läpi ryhmässä, joka on ollut pari vuotta olemassa. Kuvia on niin valtava määrä, että Facebook kaatuu aina välillä niitä selatessa, Kieksi sanoo MTV:llä.

Jos kiellettyjä sisältöjä ei saada kerralla poistettua kattavasti, Facebook poistaa Kieksin mukaan ryhmän suoraan. 

Korvaavassa ryhmässä tuhansia jäseniä

Naistenhuoneen ylläpitäjät ovat luoneet korvaavan ryhmän, johon on liittynyt jo yli 10 000 ihmistä.

Uuttakin ryhmää ylläpitävä Riikka Korteaho toivoo Facebook-päivityksessään, että ihmiset malttaisivat olla lähettämättä hänelle aiheesta viestejä ja puheluita:

– En kerkeä keskustella asiasta yksityisviestein jokaisen kanssa.

Väljemmillä säännöillä toimiva, yli 80 000 ihmisen Naistenhuone (sensuroimaton) -ryhmä on edelleen normaalisti toiminnassa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla