Kun Facebook ja Instagram täyttyivät moralisoinnista ja ahdistuksesta, Tiktokissa jatkettiin eläin- ja tanssivideoiden tekemistä.

Kun ensimmäisiä kertoja näin Tiktok-videoita Instagramissa ja Youtubessa, en jaksanut innostua. Hupsuja videoita nyt on nähty, niitä on joka sovelluksessa.

Muutama viikko sitten uteliaisuus kuitenkin voitti. Teini-ikäinen siskoni lähetti minulle koosteita Tiktok-videoista, ja päätin mennä sovellukseen katsomaan niitä itse.

Kun sovellus oli latautunut, näin paljon nuoria, vallitsevan kauneusihanteen mukaisia tyttöjä tanssimassa ja ilmehtimässä milloin minkäkin haasteen parissa. Näin myös, etten todellakaan ollut Tiktokiin tulijoiden etulinjassa: Janne Kataja oli saapunut sovellukseen ennen minua ja ryhtynyt heti puuhaamaan tanssivideoita. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
@katajajanne

Kysykää kysymyksiä! Ja tehkää pingviinitannsiin duettoja! Tähän tanssiin haastan @sariaalto duettoon! ##foryourpage ##fypg ##fypシ

♬ Cannibal by Kesha - rapidsongs

Eniten ilahduin videosta, jolla nuoret tanssivat Shakiran Hips don't lien tahtiin ostoskeskuksen liukuportaissa. Sen jälkeen unohdin koko Tiktokin vähäksi aikaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pakoon Facebookista

Sitten tuli korona. Facebook ja jopa Instagram muuttuivat ahdistaviksi paikoiksi. Facebook täyttyi huonoista uutisista ja kanssaihmisten syyllistämisestä. Instagramissa kaikilla tuntui olevan polttava tarve todistella omaa valveutuneisuuttaan ja avautua ahdistuksestaan.

Ärsyynnyin ja välttelin somea – kunnes muistin Tiktokin. 

Koronaepidemian alussa Tiktokissa trendasivat käsienpesuvideot, mutta nyt epidemian eskaloiduttua sovelluksen käyttäjät ovat taas tanssivideoiden, eläinhassuttelujen ja pöljien ilmeilyjen parissa. Onneksi! Juuri nyt moni kaipaa eniten paikkaa, jossa voi hetkeksi unohtaa koko viruspainajaisen. 

Tässä vaiheessa on syytä varoittaa, että Tiktok aiheuttaa herkästi uppoutumista. Jos olet valmis siihen, tässä esimakua sovelluksen annista.

@scottyhubs jakaa videoita koirastaan. Koira näyttää pöljältä ja naurattaa. Siitä tulee hyvä mieli. 

@sannioksanen julkaisee upeita lumilautailuvideoita, jotka toimivat kuin meditaatioharjoitus. 

@mochapom on verrattoman pörröinen kaveri. 

@alex.stemp

I asked her to model ##foryou.. and she said No! 😂 ##photographyeveryday ##challenge ##4u @brentography_

♬ The Box - Roddy Ricch

@alex.stemp houkuttelee tuntemattomia poseeraamaan ja ottaa heistä kauniita kuvia. 

@smoothieandmilkshake-tilillä seurataan tuuheaturkkisten Milkshaken ja Smoothien elämää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla