Kuvat
Shutterstock
Meidän Perhe
Kihara hius on luonnostaan suoraa hiusta kuivempi, joten hiusten kosteutus on todella tärkeää.
Kihara hius on luonnostaan suoraa hiusta kuivempi, joten hiusten kosteutus on todella tärkeää.

Curly Girl -metodia voi soveltaa myös lapsille, Curly Girl Suomi -Facebook-ryhmän ylläpitäjä kertoo.

Curly Girl -metodi villitsee naisia ja miehiä ympäri Suomen. Curly Girl on hiustenhoitomuoto, jossa hiuksia pestään vain sulfaatittomilla, alkoholittomilla ja silikonittomilla tuotteilla. Menetelmän tarkoitus on saada hius kihartumaan luonnollisella tavalla ja voimaan paremmin. Hoitotavan avulla hius myöskään takkuunnu helposti.

Myös lasten kiharaa hiusta voi hoitaa metodin avulla. Lapsen hiukset ovat usein hentoja, joten metodia voi soveltaa lapsille niin, että tuotteita käytetään niukasti ja muotoilutuotteita ei luonnollisesti laisinkaan.

– Metodin avulla lapsen hiukset ovat helpommin käsiteltävissä, Karoliina Lyra, yksi Curly Girl Suomi -Facebook-ryhmän ylläpitäjistä kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kihara hius on luonnostaan suoraa hiusta kuivempi, joten hiusten kosteutus on todella tärkeää. Kuiva hius menee kosteutettua hiusta helpommin takkuun. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Myös lapsille suunnatuissa hiustenpesutuotteissa voi olla sulfaatteja, jotka kuivattavat hiuksia. Silikonit taas voivat kertyä hiukseen ja latistaa kiharaa.

Metodia voi soveltaa myös lapselle, jolla ei ole kiharaa tukkaa. Metodissa kiellettyjen aineiden, kuten kuivattavien alkoholien, sulfaattien sekä silikonien ja vahojen välttely tekee hyvää jokaisen hiuksille, Lyra uskoo.

– Esimerkiksi Varpu-merkin hoitoaineet ja sulfaatittomat sampoot sopivat myös lapsille. Myös esimerkiksi XZ:n Muumi -selvityssuihke sopii metodiin ja avaa takut hellävaraisesti.

Kosteuttavia suihkeita voi suihkia hiuksiin pesun jälkeen ja myös pesujen välillä tarvittaessa. Lapsen hiustuotteiden nyrkkisääntönä voisi pitää tätä: mitä lyhyempi sisällysluettelo, sen sopivampi tuote on.

Curly Girl -metodi lapselle – tee näin!

1.Tee final wash eli viimeinen pesu. Pese lapsen hiukset sulfaatteja sisältävällä sampoolla, jossa ei ole silikoneja tai muita ainesosia, jotka kertyvät hiukseen. Tähän käy monesti kotoa jo löytyvä suihkugeeli tai käsisaippua. Pese lapsen hiukset sen jälkeen metodiin sopivalla hoitoaineella. Halutessasi voit pesun jälkeen lisätä jätettävää hoitoainetta lapsen hiuksiin.

2. Seuraavilla pesukerroilla tee vain hoitoainepesu, jossa puhdistetaan päänahka hoitoaineella sormenpäillä hieroen. Tarvittaessa hiustenpesuun voi käyttää sulfaatitonta sampoota, mutta lasten hiuksiin tämä ei ole joka pesussa tarpeen. Pesun jälkeen laitetaan vielä hoitoaine, jonka voi jättää hetkeksi vaikuttamaan. Kun se on huuhdeltu, lisää halutessasi hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Myös kosteuttavia hiusnaamioita voi käyttää silloin tällöin. Puristele kiharaa kasaan hiustenpesun jälkeen.

3. Curly Girl -metodissa hiuksia ei kuivata tavalliseen froteepyyhkeeseen, koska se rikkoo hiuksen rakennetta ja imee hiuksesta liikaa kosteutta. Pyyhkeen korvaajana voi käyttää esimerkiksi puuvillaista t-paitaa tai harsoa, jolla puristelet hellävaraisesti ylimääräisiä vesiä pois hiuksista. Älä hankaa! Isommilla lapsilla voi kokeilla myös ploppaamista.

4. Vanhemmille lapsille voi halutessaan käyttää kevyitä muotoilutuotteita. Ne auttavat kiharaa pysymään muodossaan ja ehkäisevät hiusten pörrööntymistä. Itse tehty pellavansiemengeeli eli psg on edullinen, luonnollinen ja hoitava.

5. Metodissa ei harjata hiuksia kuivana, vaan selvitellään takut hellävaraisesti runsaan hoitoaineen kanssa. Tällöin voit myös harjata hiuksia harvapiikkisellä kammalla tai kosteille hiuksille tarkoitetulla harjalla, jossa on hellävaraisemmat ja joustavammat piikit kuin tavallisessa harjassa. Hiukset takkuuntuvat metodilla vähemmän, jolloin harjaamisen tarve ei ole samanlainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla