Me Naiset
|
Viivi Aaltovesi
Norjalainen Ada Hegerberg on historian ensimmäinen nainen, joka on saanut Kultainen pallo -palkinnon. Kuvat: Reuters
Norjalainen Ada Hegerberg on historian ensimmäinen nainen, joka on saanut Kultainen pallo -palkinnon. Kuvat: Reuters

Gaalaa juontanut DJ Martin Solveig katkaisi jalkapalloilija Ada Hegerbergin ja naisurheilun tähtihetken huonolla vitsillään. 

Naisurheilun arvostus kyntää edelleen hyvin lähellä pohjamutia. Siitä saatiin taas yksi muistutus maanantaina Ranskassa järjestetyssä jalkapallogaalassa. Perinteisessä ja arvostetussa Ballon d'Or -gaalassa palkitaan vuoden parhaita eurooppalaisia jalkapalloilijoita Kultainen pallo -pysteillä.

Virkistävää kyllä, tänä vuonna mukana oli myös naisten palkintokategoria. Palkinnot jakava France Football -lehti palkitsi naisten Kultaisella pallolla norjalaisen Ada Hegerbergin, 23, joka pelaa Ranskan Lyonissa Olympique Lyonnais'ssa hyökkääjänä. 

Hegerberg kiitti palkintopuheessaan France Footballia sanoen, että palkinnon jakaminen on valtava askel naisten jalkapallolle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Haluan päättää puheeni viestiin kaikille maailman tytöille. Uskokaa itseenne, hän sanoi ESPN-sivuston mukaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Jäätävää kuraa.”

Sitten inspiroiva ja tasa-arvoa eteenpäin vievä osuus päättyi. Puheenvuoron otti gaalaa juontanut ranskalainen house-tuottaja ja DJ Martin Solveig. Hän päätti keventää tunnelmaa suuntaamalla Hegerbergille kysymyksen:

– Osaatko twerkata? 

– En, vastasi Hegerberg, nyökäytti päätään ja kääntyi pois. 

Jalkapallokansa asettui välittömästi Hederbergin tueksi Twitterissä. 

– Jäätävää kuraa. – – Tällaista roskaa naisurheilijat joutuvat käsittelemään päivittäin ympäri maailmaa, Sports Illustrated -lehden toimittaja Grant Wahl kommentoi Twitterissä. 

– Tällaiset idiootit näyttävät, ettemme voi ottaa sukupuolten tasa-arvoa annettuna urheilussa ja yhteiskunnassa, norjalainen ex-jalkapalloilija Jan Åge Fjørtoft totesi Martin Solveigista. 

Saksalainen urheilutoimittaja Jannik Schneider julkaisi Twitterissä otteen tennistähti Andy Murrayn Instagram Storysta. 

– Kaikille, jotka ajattelevat, että sehän oli vain vitsi... Ei ollut. Olen ollut urheilun parissa koko ikäni, ja seksismin määrä siellä on jotain epätodellista, Murrayn Instagramista napatussa kuvakaappauksessa lukee. 

Jepjep

No tulee. Jalkapallo on urheilua, ihan ilman lainausmerkkejä. Siinä katsotaan peliä, taktiikkaa, nopeutta, yhteistyötä. Ehkä sekoitat "urheilusi" aikuisviihteeseen?

Sanon vaan

Vau tuleeko jollekin yllätyksenä, että vastakkaiset sukupuolet yleensä katsovat näissä "urheiluissa" jotain ihan muuta kuin peliä? Sama pätee rantalentopallosta jääkiekkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla