Kuvat
MTV3/handout, Shutterstock ja Giphy

Mitä sinä himoitsit lapsena?

Aina ei saa kaikkea mitä haluaa! Onneksi mikään ei silti estä haaveilemasta – ei lapsena, eikä hieman vanhempanakaan. Vauva.fi:n sivuilla on keskusteltu vuodesta 2018 asti siitä, mikä oli omituisin asia, jota himoitsimme lapsena.

Keskustelusta inspiroituneena teimme asiasta pikagallupin ja koostimme Vauva.fi.n parhaat palat.

 1. Halusin olla jollekin allerginen. Oli jotenkin kadehdittavaa, että kaveri sai välipalaksi jotain muuta kuin appelsiinia.
 2. Minä halusin tekohampaat, koska olin kovin fiksoitunut mummoni tekareihin.
 3. Mieheni on kertonut, että lapsena halusi tosi kovasti tarrakirjoittimen. Saikin sellaisen lopulta lahjaksi ja merkkasi sillä melkein kaikki huoneessaan olevat tavarat ja kaikkia muitakin asioita pitkin taloa.
 4. Eräs tuttuni halusi tulla samankaltaiseksi julkkikseksi kuin Kari Salmelainen. Eli ilmeisesti juontamaan Napakympin kaltaisia ohjelmia. 
 5. Ihailin yhtä tyttöä, jolla oli hyvin matala puheääni. Olisin halunnut samanlaisen äänen, mutta sitä oli tosi vaikea saada aikaan. Yritin jonkin aikaa kaikkeni, painoin leukaa rintaan ja örisin. Lähipiiri ei koskaan kommentoinut, mutta ehkä ihmettelivät. Maiju
 6. Himoitsin hiustenpidennysseerumia, jonka luvattiin pidentävän hiuksia 30 senttiä kuudessa viikossa. Tilasin sen salaa vanhemmiltani, mutta valitettavasti jäin kiinni, eikä äitini antanut minun ikinä hakea ihmeainetta postista. Janna 
 7. Halusin sisäoppilaitokseen. Olin lukenut jotain englantilaisia lastenkirjoja ja nähnyt Filmnetistä elokuvan, jossa oli niin hienoa, kun ei ollut vanhempia lähimaillakaan ja sai seikkailla koulun lähiympäristössä.
 8. Eräs ala-asteen kaverini halusi silmälasit ja finnejä, koska hänen parikymppisellä tädilläänkin oli.
 9. 6–7-vuotiaana halusin Freddie Mercuryn hiukset. Siis sellaiset, jotka hänellä oli viiksettömällä tyylikaudellaan 70-luvulla. 
 10. Haaveilin umpisuolentulehduksesta, koska monissa sarjakirjoissa päähenkilö sairastui jossain vaiheessa siihen.
 11. Toivoin joutuvani pyörätuoliin, ettei olisi tarvinnut kävellä koulumatkaa. Kuvittelin kai jonkun työntävän minut kouluun tai itse kelaavani sillä. Pääasia, ettei tarvitsisi kävellä.
 12. Halusin löytää dinosaurusten, mammuttien ja sapelihammastiikereiden luita ja fossiileja. Kaivelin niitä kaiket päivät maasta. Lopulta äiti päätti keittää kanankoipien luut puhtaaksi, jotta saisin ne mukaan tähän paleontologifantasiaan. 
 13. Ala-asteella haaveilin, että isona hankin rastat ja nenäkorun, niin kuin Salkkareiden Miialla.
 14. Olin vielä vaipoissa, kun selitin vanhemmilleni haluavani kolettikouluun. Vanhempani kyllä käsittivät, että siellä olisi ihanaa ja kaunista – mutta mikä helkkari oli kolettikoulu? Suomennosta setvittiin jonkin aikaa, kunnes valkeni, että hinguin balettikouluun. Harrastusta kestikin sitten yli 20 vuotta. 

 15. Halusin että vaihdetaan puhekieli kotona ruotsiin, vaikka kukaan perheestä ei osannut sanaakaan kyseistä kieltä. Olisi tullut hiljaista.
 16. Mietin vuosia ihan hiljaa mielessäni, että sukunimeni pitäisi olla Järnefelt. Etunimeni alkaa J-kirjaimella, ja mielestäni Järnefelt olisi ollut paljon sointuvampi ja hienompi kuin tavallinen, tympeä sukunimeni.
 17. Voi kuinka halusinkaan kopiokoneen. Turha oli isän selittää, että normaali tulostin on kyllä kotona aika paljon näppärämpi kuin sellainen pyykkikoneen kokoinen kopiokone. 
 18. Halusin ensin koiran, ei onnistunut. Sitten kissan, ei onnistunut. Chinchillan, ei onnistunut. Marsun, ei. Rotan, no ei todellakaan. Sain lopulta hiiriä. Toivoin myös kilpikonnaa tosi pitkään. Sain joululahjaksi puisen kilpikonnan. Tuuli
 19. Halusin jättimäisen sängyn, jonka laidalla on vessanpytty. Ajatuksena oli, että jos illalla ennen nukahtamista iskee pissahätä, ei tarvitse nousta sängystä pois vaan voi kieriä pytylle.
 20. Halusin raateluhampaat, kunnon raatelukynnet ja hännän. 
 21. Halusin aivan ehdottomasti vesirokon, ja monta kertaa piirtelin itselleni ja pikkusiskolle pilkkuja punaisella tussilla. Kun viimein sain tämän kauan odotetun taudin, unelmat murenivat aika äkkiä. 

   

 22. Sokeritautia himoitsin hetken, koska yhdellä Tuulilla oli, ja se oli jotenkin coolia ja erityistä, miten tarkkaan hänen välipalamansikoidensa määrä mitattiin. Himoa hillitsi kyllä tehokkaasti tieto siitä, että Tuulilla oli pistoshoito. Elina
 23. Toivoin, että vanhempani olisivat ulkomaalaisia, niin meillä olisi ollut eksoottisempi perhe perusduunarivanhempien sijaan. Anna
 24. Minä halusin kovasti lapsena itselleni hännän. Olin saanut jostakin päähäni, että jos häntäluu murtuu, siihen kasvaa häntä. 
 25. Halusin olla linnunpelätin. Puin päälle isän ison mustan takin, lierihatun ja mustat housut. Menin sitten pellon laitaan huutamaan ja rääkymään. Olin ehkä 7-vuotias.
 26. Alakoulussa  halusin oman hirven, jolla olisin voinut ratsastaa kouluun.
 27. Olin jo lapsena hulluna paperiin ja halusin sellaisen jättimäisen paperirullan, joita paperitehtaat valmistavat.
 28. Naapurin tyttö halusi kovasti syyliä käsiinsä. Hänellä oli kaveri, jolla oli paljon syyliä sormissa, ja tämä tyttö yritti tartuttaa niitä itselleen pitämällä tätä kaveria koko ajan kädestä.
 29. Halusin muuttaa Ruotsiin mummun ja vaarin luokse hoitamaan heitä, koska olivathan he jo niin vanhoja (noin 50-vuotiaita).

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Minäkin haaveilin lapsena pitkään epilepsiasta tai diabeteksesta. Monissa lukemissani kirjoissa joku päähenkilöistä sairasti jompaa kumpaa tautia ja ne kuulostivat jännittäviltä ja hauskoilta. Nykyisin kumpikaan sairaus ei juuri houkuttele 😁

Sisältö jatkuu mainoksen alla